Formule 1

Zien: Raikkonen heeft sensationele openingsronde in Portugese Grand Prix

26 oktober 2020 00:25 Aangepast: 26 oktober 2020 03:30

Kimi Raikkonen is met zijn 41 jaar de oudste rijder van het hele Formule 1-veld, maar dat de Fin aan vaardigheden nog niks heeft ingeleverd bewees hij zondag nog maar eens in de Portugese Grand Prix. De Alfa Romeo-coureur beleefde er een van de beste openingsrondjes uit de hele Formule 1-historie.

De openingsfase van de race op Portimao stond bol van de incidenten, maar de eerste ronde van Raikkonen sloeg werkelijk alles: de wereldkampioen van 2007 verloor op weg naar de eerste bocht nog een plekje, maar wist er vervolgens in één rondje tijd maar liefst elf goed te maken.

Bekijk hieronder hoe 'The Iceman' zich een weg naar voren rijdt alsof hij de Formule 1-game op de makkelijkste stand speelt.

De waanzinnige openingsronde werd helaas niet beloond met WK-punten aangezien de Fin uiteindelijk als elfde aan de finish kwam, maar Raikkonen had er wel van genoten: "We hadden een paar hele goede eerste rondjes. Ik wist mezelf goed te positioneren en zo flink wat auto's in te halen", sprak de Fin na afloop. "Uiteindelijk maakte het niet echt wat uit omdat we er niks voor terugkregen. Ik heb gedaan wat ik kon, maar we komen helaas nog net wat snelheid tekort om in de punten te finishen op dit moment."

De goede start van Raikkonen was zelfs Renault-coureur Daniel Ricciardo – die de race als tiende mocht aanvangen – opgevallen: "Ik dacht dat ik een goede start had, maar toen zag ik opeens Kimi voorbij komen…" was de veelzeggende reactie van de Australiër.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton vestigt nieuw zegerecord in Portugal, Verstappen derde

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van