Formule 1

Hamilton na 92ste zege: 'Hier durfde ik alleen maar van te dromen'

25 oktober 2020 19:31 Aangepast: 25 oktober 2020 19:38

Twee weken geleden evenaarde hij al het lang onaantastbaar geachte record van Michael Schumacher, maar na de Grand Prix van Portugal staat Lewis Hamilton op eenzame hoogte in de recordboeken: met een masterclass in de Algarve boekte de Britse Mercedes-coureur zijn 92ste overwinning in de Formule 1.

Met zijn 92ste zege heeft Hamilton nu Schumacher achter zich gelaten wat betreft het recordaantal overwinningen, terwijl hij ook opnieuw een flinke stap zette richting zijn zevende wereldtitel, wat eveneens een evenaring zou zijn van het record van Schumacher.

Sprakeloos

"Het gaat nog wel een tijdje duren voordat ik dit volledig besef", sprak Hamilton na afloop. "Ik was vol aan het pushen tot de eindstreep, ik kan dit nog niet echt onder woorden brengen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton vestigt nieuw zegerecord in Portugal, Verstappen derde

Hamilton wist in zijn loopbaan 21 keer te winnen in dienst van McLaren, terwijl hij sinds 2013 al 71 keer de zege heeft gepakt voor het team van Mercedes. Voorlopig lijkt er echter nog geen einde te komen aan de zegereeks van de Brit.

"Ik had er alleen maar van kunnen dromen om te staan waar ik nu sta. Ik had geen glazen bol toen ik naar dit team kwam en werd gekoppeld aan al deze geweldige mensen, maar hier sta ik dan. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het meeste probeer te maken van elke dag. We doen alles met de neuzen dezelfde kant op, dat verklaart ook dit succes."

Ondanks de coronamaatregelen was Hamilton blij dat hij wel een aantal dierbaren bij zich had in Portugal: "Het is geweldig dat mijn vader hier is, mijn stiefmoeder Linda en Roscoe [Hamiltons hond], dus het is echt een mooie dag."

Portimao 22ste circuit waar Hamilton weet te winnen

Doordat Hamilton eerder dit jaar al won in Mugello en nu ook de zege pakte in Portimao, heeft de Brit nu al op 22 verschillende circuits een Grand Prix weten te winnen. Volgende week kan hij daar een 23e circuit aan toevoegen wanneer de Formule 1 racet op het circuit van Imola. De Mercedes-coureur kan daar ook al zijn zevende wereldtitel veiligstellen. met nog vijf races te gaan heeft Hamilton namelijk al 77 punten voorsprong op Valtteri Bottas in de strijd om het kampioenschap.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van