IndyCar

Van Kalmthout ook in 2021 met Ed Carpenter Racing in de IndyCar

25 oktober 2020 17:25 Aangepast: 25 oktober 2020 17:27

Het sterke debuutseizoen van Rinus van Kalmthout in de IndyCar Series krijgt volgend jaar een vervolg. De 20-jarige Nederlander rijdt ook in 2021 voor het team van Ed Carpenter Racing in de Amerikaanse raceklasse.

Van Kalmthout maakte dit jaar zijn debuut in de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Zijn debuutseizoen kende een valse start in Texas, maar de coureur uit Hoofddorp stelde met een aantal indrukwekkende resultaten vervolgens knap orde op zaken. Zo wist hij zich voor zijn allereerste Indianapolis 500 knap als vierde te kwalificeren en pakte hij onlangs nog pole-position op het Grand Prix-circuit van Indianapolis.

Op het infield van het legendarische circuit in Indiana wist Van Kalmthout ook zijn allereerste podiumfinish in de IndyCar Series te scoren, waarna hij zich gisteren al verzekerde van de titel 'Rookie of the Year' als beste debutant in het kampioenschap.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Power op pole voor seizoensfinale, Van Kalmthout zeker van rookie-titel

Het sterke debuutseizoen van Van Kalmthout wordt door het team van Ed Carpenter Racing beloond: de renstal licht de optie in het contract van de jonge Nederlander, wat inhoudt dat hij ook volgend jaar wee rhet volledige IndyCar-seizoen voor zijn rekening mag nemen.

Enorme groei

"Ik ben ontzettend blij dat ik volgend jaar terug mag keren bij Ed Carpenter Racing", laat Van Kalmthout weten. "Ik voel me nu een totaal andere coureur dan aan het begin van het jaar. Dit team is zo geduldig geweest met mij en heeft mij alle kansen gegeven om zoveel mogelijk te leren. Ik heb een geweldige groep mensen om me heen en kan niet wachten om volgend jaar weer te kunnen rekenen op hun geweldige steun."

Teameigenaar Ed Carpenter – die zelf ook de races op de ovals voor zijn rekening neemt – was erg onder de indruk van Van Kalmhout dit jaar: "Dit seizoen zal ik nooit vergeten," aldus de Amerikaan. "Met al die uitdagingen die we voor onze kiezen hebben gekregen, het gebrek aan baantijd en al die wijzigingen in de kalender. We hebben Rinus vanaf de start van het seizoen in rap tempo enorm veel vooruitgang zien maken. Het is voor ons duidelijk dat hij over alle eigenschappen beschikt om op dit niveau races te kunnen winnen en we kijken er naar uit om opnieuw samen het podium te betreden."

Van Kalmthout begint vanavond aan de laatste race van zijn debuutseizoen in de IndyCar Series. In de straten van St. Petersburg zal de Nederlander als negende mogen beginnen aan de seizoensfinale.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van