Formule 1

Vettel geeft toe: 'Leclerc momenteel van een andere klasse'

24 oktober 2020 18:56 Aangepast: 24 oktober 2020 19:02

Sebastian Vettel moet toegeven dat hij momenteel simpelweg geen antwoord heeft op de snelheid van teamgenoot Charles Leclerc. De Monegask sleepte in de kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal knap de vierde startplek uit het vuur, terwijl Vettel niet verder kwam dan een vijftiende tijd.

Vettel weet zich dit jaar geen raad met de ondermaats presterende Ferrari, maar Leclerc weet er vrijwel ieder weekend toch weer in te slagen om de rode bolide naar een top vijf-klassering te rijden. In de kwalificatie voor de Portugese Grand Prix stelde de Monegask achter Max Verstappen weer knap een plekje op de tweede startrij veilig, terwijl Vettel al in het tweede kwalificatiedeel werd uitgeschakeld en onder andere de Williams van George Russell voor zich moest dulden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton geeft Bottas het nakijken in kwalificatie, Verstappen derde

"Het is niet alleen dat hij me verslaat, het is alsof hij van een andere klasse is", vertelt Vettel voor de camera van Sky. "Ik heb alles geprobeerd. Ik reed prima rondjes en ben er tevreden mee, maar het is nog steeds te langzaam. Op dit moment kan ik er gewoon niets aan doen."

Geen temperatuur in de banden

Vettel koos in Q2 als een van de weinigen voor de medium-band, maar het mocht niet banden: de Duitser kreeg de banden niet op temperatuur waardoor hij uiteindelijk zelfs langzamer was dan zijn tijd op de zachte band uit Q1, die uiteindelijk in Q3 goed genoeg zou zijn geweest voor de zevende startplek.

"Na mijn eerste poging had ik er nog wel een goed gevoel over," verdedigt Vettel zijn keuze. 'Maar in de tweede run waren de banden gewoon niet op temperatuur. Ik blokkeerde een wiel in de derde bocht en vanaf dat moment was het eigenlijk al verkeken. Ik weet niet waar het aan ligt en waarom het elke keer weer anders voelt. In mijn eerste poging voelde het namelijk nog best goed."

Jacht op de punten

Vettel hoopt zich morgen vanaf de vijftiende startplek weer eens naar een puntenfinish te knokken. In de laatste vijf races wist de Duitser slechts één WK-puntje te scoren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van