24u Spa

Marciello zet Mercedes op pole voor 24 uur van Spa

23 oktober 2020 20:12 Aangepast: 23 oktober 2020 20:19

Mercedes mag voor het tweede jaar op rij de 24 uur van Spa-Francorchamps van pole-position aanvangen. Raffaele Marciello was vrijdagavond de snelste namens het team van AKKA-ASP tijdens de Super Pole-kwalificatie in de Belgische Ardennen.

Na de eerste kwalificatiesessie op donderdag was het vrijdagavond de beurt aan de snelste 20 coureurs om te gaan strijden voor de eerste startplek. Marciello was als zeventiende aan de beurt en stuurde de Mercedes-AMG GT3 van AKKA-ASP rond in een tijd van 2:32.166. Het bleek uiteindelijk goed genoeg voor de tweede pole-position op rij voor Mercedes in een van de grootste GT3-races ter wereld. Marciello deelt zijn #88 Mercedes dit weekend met Felipe Fraga en Timur Boguslavskiy.

Mercedes en Audi bovenaan

Kelvin van der Linde was donderdag nog de snelste in de eerste kwalificatiesessie, maar de Audi-rijder kwam in de top 20-shootout uiteindelijk net tekort om zijn Audi R8 LMS GT3 Evo bovenaan de tijdenlijsten te houden. De Zuid-Afrikaan moest +0.22s toegeven op de snelste tijd van Marciello, wat de Zuid-Afrikaan en zijn teamgenoten bij Audi Sport Team WRT Dries Vanthoor en Christopher Mies de tweede plek opleverde.

De volledige top vijf op Spa-Francorchamps werd uiteindelijk een prooi voor Mercedes en Audi. Maro Engel – de polesitter van een jaar geleden – stuurde de Mercedes van Haupt Racing naar de derde tijd, voor de Audi’s van Frederic Vervisch en Christopher Haase.

Thomas Preining was de beste Porsche-rijder op een zesde plek in de 911 GT3 R van titelverdediger GPX Racing. Alessandro Pier GUidi was de snelste Ferrari-rijder op een zevende plek, voor de Lamborghini’s van Andrea Caldarelli en Albert Costa. Kevin Estre maakte de top 10 namens Porsche compleet.

De 72e 24 uur van Spa-Francorchamps gaat morgen om 15.30 uur van start.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van