Formule 1

Verstappen trekt zich niks aan van Mercedes: 'Wij doen het op onze eigen manier'

22 oktober 2020 20:56 Aangepast: 22 oktober 2020 21:08

Max Verstappen denkt dat Red Bull de juiste keuze maakt door de auto van dit jaar te blijven doorontwikkele. De Oostenrijkse renstal kiest daarmee voor een andere tactiek dan Mercedes, maar volgens Verstappen is het wel de juiste.

Bij het dominante Mercedes is de focus inmiddels al verschoven naar 2021 waardoor de ontwikkeling van de huidige auto op een laag pitje staat. Het hoeft ook niet meer zo nodig voor de Brits/Duitse renstal, aangezien Mercedes dit weekend in Portimao al haar zevende constructeurstitel op rij kan veiligstellen en Lewis Hamilton zich op zijn vroegst volgende week al tot zevenvoudig Formule 1-kampioen kan kronen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mercedes kan dit weekend al constructeurstitel veiligstellen

Bij Red Bull wordt er met nog zes races te gaan dit seizoen wel nog gewerkt aan de ontwikkeling van de auto van dit jaar, wat twee weken geleden op de Nürburgring resulteerde in de nodige verbeteringen voor de RB16.

Stabiel reglement

"Ik denk dat het voor ons belangrijk is om zoveel mogelijk te blijven leren over onze auto, omdat de reglementen voor volgend jaar toch vrij stabiel blijven", vertelt Verstappen op het circuit in de Algarve. "Wat wij nu te weten komen over onze auto zal ons ook volgend jaar gaan helpen. Wat Mercedes doet werkt ongetwijfeld voor hen, maar wij doen het op onze eigen manier en blijven pushen. We zien volgend jaar wel waar dat ons brengt."

Verstappen kon op de Nürburgring het tempo van de Mercedessen aardig bijbenen, maar dat lag volgens de Limburger niet alleen aan het doorontwikkelen van de auto: "Het was daar erg koud en we reden op een circuit waar we al lange tijd niet waren geweest. Ook dit weekend rijden we weer op een circuit dat nieuw is voor ons, dus is het opnieuw de vraag hoe competitief we hier gaan zijn. De auto voelde echter goed in balans in Duitsland, dat is altijd positief natuurlijk."

Eerste kennismaking met Portimao

Verstappen racete net als een flink aantal van zijn collega's nog niet eerder op het circuit van Portimao, dat door de coronacrisis deze zomer werd toegevoegd aan de aangepaste racekalender. Wel maakte de Nederlander er begin dit jaar toevallig al wat meters met een GT-auto; "Ik wist toen niet eens dat we hier zouden gaan rijden, dus dat is wel toevallig. In principe begint iedereen hier vanaf nul, maar voor mij was het wel handig omdat ik zo alvast de baan een beetje kon leren kennen en het hoogteverschil kon zien. Het komt altijd wel van pas."

Een aantal coureurs vreest dat het aantal inhaalmogelijkheden op Portimao beperkt zal zijn, maar Verstappen maakt zich niet zo'n zorgen: "Ik denk dat het wel mee zal vallen . Ik hoop dat we niet zoveel in hoeven te halen, dat zou wel fijn zijn," lacht de Red Bull-coureur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van