Formule 1

Mercedes kan dit weekend al constructeurstitel veiligstellen

22 oktober 2020 19:31 Aangepast: 22 oktober 2020 19:42

Het Grand Prix-weekend in Portimao kan een bijzonder weekend worden voor het team van Mercedes. De renstal kan zondag al de zevende constructeurstitel op rij in de wacht slepen, terwijl Lewis Hamilton met een overwinning op eenzame hoogte komt te staan in de recordboeken.

De Grand Prix van Portugal staat dit weekend voor het eerst in 24 jaar tijd weer op de Formule 1-kalender, maar de race wordt voor het eerst verreden op het  circuit van Portimao. Het is daarmee logischerwijs een van de weinige circuits waar Mercedes en Lewis Hamilton nog niet eerder hebben gewonnen, maar als daar zondag verandering in komt zal het meteen de recordboeken ingaan.

Mercedes en Hamilton op recordjacht

Hamilton kwam twee weken geleden met zijn 91ste Grand Prix-zege op gelijke hoogte met het zegerecord van Michael Schumacher, dat hij dit weekend dus voor het eerst kan overtreffen. Daarnaast kan ook het team van Mercedes er historie schrijven door voor het zevende jaar op rij de constructeurstitel te pakken, een prestatie waar nog geen enkel ander team in de Formule 1-historie in is geslaagd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton evenaart zegerecord Schumacher: 'Dit had ik nooit durven denken'

Om dit weekend al veilig te zijn van de titel zal Mercedes 40 punten meer moeten scoren dan naaste belager Red Bull. Tot dusver dit seizoen is Mercedes er al zes keer in geslaagd om meer dan 40 punten in één weekend te scoren, mede dankzij drie 1-2-zeges voor Hamilton en Bottas. In al die races scoorde Red Bull echter minimaal 15 punten. De Oostenrijkse renstal bleef dit jaar echter ook al twee keer met lege handen achter, waarmee het niet uitgesloten is dat Mercedes dit weekend al de titel kan veiligstellen.

Ook Hamilton al dicht bij de titel

Net als Mercedes is ook Hamilton hard op weg naar de wereldtitel. Na de uitvalbeurt van Bottas op de Nürburgring heeft de Brit 69 punten voorsprong in het kampioenschap. Met nog zes races te gaan dit seizoen kan de zesvoudig wereldkampioen op zijn vroegst volgende week in Imola al zijn zevende titel veiligstellen, wat hem op gelijke hoogte zou brengen met het record van Schumacher.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van