Formule 1

Magnussen ziet IndyCar wel zitten na gedwongen vertrek bij Haas

22 oktober 2020 18:25 Aangepast: 22 oktober 2020 18:31

Kevin Magnussen richt zijn vizier mogelijk op een toekomst in de Amerikaanse IndyCar Series. De Deen moet aan het einde van het jaar vertrekken bij het team van Haas, waarmee er mogelijk ook een einde komt aan zijn Formule 1-loopbaan.

Het team van Haas maakte vandaag bekend dat het volgend jaar een geheel nieuwe weg inslaat en kiest voor twee nieuwe rijders, waarmee er een einde komt aan de samenwerking met Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Hoewel er nog een paar stoeltjes te vergeven zijn voor 2021 lijkt de kans klein dat beide rijders volgend jaar nog actief zullen zijn in Formule 1.

In de voetsporen van vader Jan?

Waar Grosjean wordt gelinkt aan een rentree in de lange-afstandsracerij met Peugeot, heeft Magnussen zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur in Amerika. De Deen ziet het wel zitten om de overstap te maken naar de IndyCar Series en daarmee in feite in de voetsporen te treden van vader Jan, die in de jaren negentig al uitkwam in de CART Series.

"IndyCar is wel iets waar ik altijd al geïnteresseerd in ben geweest", sprak Magnussen donderdag tijdens de persconferentie voorafgaande aan de Grand Prix van Portugal. "Mijn vader was in de jaren negentig een IndyCar-coureur en als kleine jongen heb ik de nodige races bezocht met hem. Ik vond het altijd supercool en zou graag eens met een IndyCar in actie willen komen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Grosjean en Magnussen na dit seizoen weg bij F1-team Haas

Magnussen erkent echter dat het zeker voor 2021 moeilijk gaat worden om een competitief stoeltje te vinden: "Op dit moment is de hele autosport geraakt door door de moeilijke tijden dit jaar. Het ziet er niet naar uit dat er daar nog makkelijk een goede deal te halen valt. We zullen zien. Ik zeg niet tegen alles nee en zeg niet dat het onmogelijk is maar het lijkt wel moeilijk te worden."

"Ik mis het gevoel van winnen"

Magnussen houdt zijn ogen dus open op het moment, maar zou wel het liefst in een competitief stoeltje willen stappen: "Op dit moment sta ik voor alles open. Ik ben pas 28 en ik heb meer te geven in de Formule 1, maar we zullen zien. Er zijn niet veel stoeltjes over. Ik mis het gevoel van races winnen ook gewoon, dat is iets waar ik de laatste tijd wel aan ben gaan denken. Maar we zullen zien wat er op mijn pad komt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van