Formule 1

Russell niet bezorgd: 'Ik rij volgend jaar voor Williams'

22 oktober 2020 16:59 Aangepast: 22 oktober 2020 17:02

George Russell maakt zich geen zorgen over zijn toekomst bij het Formule 1-team van Williams. Ondanks de nodige speculaties omtrent zijn positie binnen de Britse renstal is de Mercedes-junior zelf er heilig van overtuigd dat hij ook volgend jaar voor het team rijdt.

Russell maakte vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Williams en maakte eerder dit seizoen al bekend dat hij net als teamgenoot Nicholas Latifi ook in 2021 weer voor de renstal zal rijden. Door de overname van het team door Dorilton Captital zou de positie van Russell echter op losse schroeven zijn komen te staan, aangezien de investeerders zelf liever de voorkeur zouden geven aan Sergio Perez en zijn Mexicaanse sponsors.

'Ik heb een contract voor volgend jaar'

Ondanks de geruchten over de mogelijke komst van Perez maakt Russell zich zelf echter geen enkele zorgen: "Ik heb een contract voor volgend jaar", sprak de 22-jarige Brit vandaag tijdens de persconferentie voorafgaande aan de Grand Prix van Portugal. "Met de komst van de nieuwe eigenaren is er op contractueel gebied niets veranderd."

Russell moest wel erkennen dat hij de plannen voor 2021 nog niet heeft besproken met de nieuwe eigenaren: "Ik heb de nieuwe eigenaren nog niet gesproken daarover omdat ik mij geen enkele zorgen maak. Maar ze zijn allemaal hier dit weekend, dus ik weet zeker dat de lucht geklaard zal worden. Ik maak me echter geen zorgen, ik rij volgend jaar voor Williams."

Steun van Mercedes

Dat een contract in de Formule 1 niet altijd iets hoeft te betekenen werd eerder dit jaar uitgerekend voor Sergio Perez pijnlijk duidelijk, toen het team van Racing Point hem voor 2021 aan de kant schoof en de voorkeur gaf aan Sebastian Vettel. Russell kan bij Williams echter rekenen op de steun van Mercedes, de motorleverancier van Williams.

"Ik heb wekelijks contact met de jongens bij Mercedes. Ik voel me bevoorrecht dat ik op hun steun kan rekenen voor de lange termijn. Ik bevind me in een geweldige positie. Als het er echt op aankomt zal ik natuurlijk met Mercedes gaan praten, maar momenteel maak ik me geen enkele zorgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van