Formule 1

Stroll testte na Eifel GP positief op corona

21 oktober 2020 16:16 Aangepast: 21 oktober 2020 16:25

Lance Stroll heeft onthuld dat hij na afloop van het Grand Prix-weekend op de Nürburgring positief is getest op het coronavirus. De Canadees is inmiddels echter weer hersteld, waardoor hij komend weekend in Portugal zijn rentree kan maken.

Stroll kwakkelde sinds de Grand Prix van Rusland al dagen met zijn gezondheid, maar werd voorafgaande aan het Grand Prix-weekend op de Nürburgring niet positief getest op het coronavirus. Op zaterdagochtend besloot de Canadees alsnog de Grand Prix van de Eifel over te slaan, waarna Nico Hülkenberg door het team van Racing Point werd opgeroepen als zijn vervanger.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hülkenberg: 'Dit was nog wilder en gekker dan de vorige keer'

Positieve test

Vandaag heeft Stroll bekendgemaakt dat de coureur na afloop van de Eifel Grand Prix alsnog positief is getest op Covid-19, maar dat hij inmiddels wel weer volledig is hersteld van het virus: "Na de Eifel Grand Prix ben ik positief getest op Covid-19. Ik voel me inmiddels echter weer 100% en ben inmiddels ook weer negatief getest", laat Stroll weten in een verklaring.

"Op zaterdagochtend voelde ik me niet goed en werd ik wakker met maagklachten", blikt Stroll terug op het Grand Prix-weekend op de Nürburgring. "Ik volgde het protocol van de FIA en ging in zelfisolatie in mijn motorhome en kwam niet meer in de paddock. Ik was niet fit genoeg om te racen dus ik vloog vroegtijdig naar huis op zondagochtend. Ik voelde me toen nog steeds niet goed, dus ik besloot me op zondagavond te laten testen. De volgende dag bleek de uitslag positief te zijn dus ik ben daarna 10 dagen in zelfisolatie gegaan. Gelukkig waren de symptomen vrij mild."

Rentree in Portimao

Stroll is inmiddels weer volledig hersteld, waardoor hij dit weekend wel gewoon kan deelnemen aan de Grand Prix van Portugal: "Ik ben maandag opnieuw getest en de uitslag daarvan was negatief. Ik voel me goed en kan niet wachten om dit weekend terug te keren bij het team en te gaan racen in Portugal."

Stroll is de tweede Formule 1-coureur die positief is getest op het coronavirus. Eerder dit jaar raakte ook zijn teamgenoot Sergio Perez al besmet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van