WTCR

Guerrieri wint opnieuw in Hongarije, Coronel in de punten

18 oktober 2020 18:59 Aangepast: 18 oktober 2020 19:04

Esteban Guerrieri heeft het WTCR-weekend in Hongarije afgesloten met een overwinning. De Argentijn scoorde op de Hungaroring zijn tweede zege van de dag en verkleinde daarmee zijn achterstand op klassementsleider Ehrlacher.

Guerrieri had eerder op de dag al de eerste race van de dag op zijn naam geschreven, terwijl de tweede race een prooi werd voor Ehrlacher. In de derde race beschikte Guerrieri weer over de beste papieren in de strijd om de zege. De Argentijn stormde als leider naar de eerste bocht, in het gezelschap van zijn drie Honda-stalgenoten.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ehrlacher verstevigt klassementsleiding met overtuigende zege

In de eerste bocht moest Tassi na licht contact wat terrein prijsgeven, maar onder aanvoering van Guerrieri bleven de eerste drie plaatsen wel in handen van Honda.

Guerrieri kwam wat snelheid tekort door lichte schade aan de voorkant van zijn Civic, maar de zege van de Argentijn kwam desondanks geen moment in gevaar. Na vijftien ronden kwam hij als eerste aan de finish en pakte hij zijn tweede zege van de dag. Tiago Monteiro en Nestor Girolami maakten binnen een seconde van Guerrieri het volledige Honda-podium compleet. Achter de drie Honda’s knokte Mikel Azcona zich in de Cupra naar de vierde plek, voor Jean-Karl Vernay in de Alfa Romeo.

Ehrlacher blijft klassementsleider

Ehrlacher moest genoegen nemen met een achtste plek, maar behoudt wel de leiding in de strijd om het kampioenschap. De Fransman reist over twee weken met 23 punten voorsprong op Guerrieri af naar het circuit van Aragon. Tom Coronel is nog altijd de nummer drie in het kampioenschap. De Nederlander sloot een lastig weekend op de Hungaroring af op een dertiende plaats en heeft nu 39 punten achterstand in het kampioenschap.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van