DTM

Rast pakt vierde zege op rij, drama voor Frijns

18 oktober 2020 14:58 Aangepast: 18 oktober 2020 16:56

René Rast heeft zondag zijn vierde opeenvolgende zege behaald in de DTM. Met een overwinning op het circuit van Zolder deed de Duitser uitstekende zaken in de jacht op de titel, terwijl Robert Kubica zijn allereerste podiumfinish pakte in het Duits toerwagenkampioenschap.

Rast deelde de eerste startrij met Ferdinand Habsburg, die eerder op de dag zijn allereerste pole-position had weten te pakken in de DTM. Robin Frijns mocht de race als derde aanvangen, maar de Limburger moest bij de start al meteen een plekje prijsgeven aan Nico Müller.

Onfortuinlijke Frijns vroegtijdig uitgeschakeld

Frijns hoopte in de race terrein goed te kunnen maken op titelconcurrenten Rast en Müller, maar de onfortuinlijke Limburger werd de grote verliezer van de race. Al vroeg in de race verremde Jonathan Aberdein zich namelijk voor de chicane, waardoor de BMW-rijder achterop de Audi van Fabio Scherer knalde. Scherer raakte vervolgens de Audi van Frijns, die daardoor in de muur eindigde en zwaar teleurgesteld vroegtijdig moest uitstappen.

Vooraan wist Rast maximaal te profiteren van het uitvallen van Frijns. De Duitser dook een ronde later dan Habsburg de pits in en wist daardoor de leiding over te nemen. De tweevoudig DTM-kampioen soleerde vervolgens naar de finish, om uiteindelijk met 11 seconden voorsprong zijn vierde opeenvolgende zege te pakken.

Kubica pakt eerste DTM-podium

Ver achter Rast beperkte Müller de schade met een tweede plek. Robert Kubica maakte de top drie compleet na een fraaie inhaalrace van de voormalig Formule 1-coureur, wat de Poolse BMW-coureur zijn allereerste podiumfinish in de DTM opleverde.

Over drie weken wordt het DTM-seizoen afgesloten op de Hockenheimring. Rast reist met een comfortabele voorsprong af naar het circuit in Baden-Württemberg. De Duitser heeft 19 punten voorsprong op Müller. Frijns volgt op 41 punten achterstand.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van