WTCR

Ehrlacher verstevigt klassementsleiding met overtuigende zege

18 oktober 2020 13:34 Aangepast: 18 oktober 2020 13:39

Yann Ehrlacher heeft op de Hungaroring zijn derde overwinning van het WTCR-seizoen behaald. De Fransman controleerde in Hongarije de tweede race van het weekend, waarmee hij zijn voorsprong in het kampioenschap wist uit te breiden.

De tweede race van de dag werd van pole-position aangevangen door Bence Boldizs, maar de thuisrijder was al teruggezakt naar de zesde plek voordat hij de eerste bocht had bereikt. In die eerste bocht ging het vervolgens mis voor Nestor Girolami en Mikel Azcona. Een aanvaring tussen de twee zorgde voor flink wat chaos in de eerste bocht en een vroegtijdig einde van de race voor beide coureurs.

Coronel in de problemen

Verder naar achteren bleef ook Tom Coronel niet uit de problemen. De Nederlander probeerde in de achtste bocht een plekje winst te boeken ten opzichte van Gabriele Tarquini, maar de Italiaan hield de deur dicht. In dit geval konden beide rijders wel hun weg vervolgen.

In de achtste ronde ging het opnieuw mis voor Coronel, die deze keer in dezelfde bocht de Hyundai van Engstler probeerde in te halen. De Duitser sneed voor de Audi van Coronel langs, maar elimineerde daarmee zichzelf door na een spin in de muur te eindigen. De aanvaring bracht de Safety Car op de baan, terwijl Coronel door de wedstrijdleiding als de schuldige werd aangewezen. Het leverde de Nederlander een drive-through penalty op, waarmee er een eind kwam aan zijn reeks puntenfinishes.

Lynk & Co 1-2

Nadat het hele veld weer werd losgelaten was het Yann Ehrlacher die de leiding in handen had. De Fransman had de eerste plek cadeau gekregen van teamgenoot Yvan Muller, die met zijn Lynk & Co zo als ideale buffer fungeerde. Ehrlacher kon daarmee gecontroleerd naar de zege rijden en zijn voorsprong in het kampioenschap verder uitbreiden. Muller maakte er een 1-2 van voor Cyan Racing, Jean-Karl Vernay maakte het podium compleet met de Alfa Romeo.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Guerrieri controleert eerste WTCR-race in Hongarije

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van