WTCR

Guerrieri controleert eerste WTCR-race in Hongarije

18 oktober 2020 11:58 Aangepast: 18 oktober 2020 12:02

Esteban Guerrieri heeft zondagochtend de eerste race van het WTCR-weekend in Hongarije op zijn naam geschreven. De Argentijn verzilverde op de Hungaroring zijn pole-position na een gecontroleerde race.

Guerrieri kwam met zijn Honda goed weg vanaf de eerste startplek, wat niet gezegd kon worden van Mikel Azcona: de Spanjaard deelde de eerste startrij met Guerrieri, maar zakte door een slechte start al meteen terug naar de achtste plek. Yann Ehrlacher wist te profiteren door met zijn Lynk & Co op te schuiven naar de tweede plaats.

Guerrieri wist vooraan geen gaatje te slaan met zijn Honda, waardoor de top acht elkaar op de hielen bleef zitten. Azcona kon daardoor alsnog wat terrein goedmaken na zijn slechte start. Meer dan een zesde plek zat er voor de Spanjaard echter niet in.

Guerrieri controleert

In tegenstelling tot Azcona durfden de mannen vooraan geen actie te ondernemen en bleven de posities daardoor ongewijzigd. De zege ging zo na 12 rondjes naar Guerrieri, wat hem de tweede plek in het kampioenschap opleverde achter Ehrlacher, die op een halve seconde achterstand als tweede aan de finish kwam.

Nestor Girolami maakte het podium compleet namens Honda, voor Yvan Muller en thuisrijder Attila Tassi.

Coronel elfde

Tom Coronel knokte zich na een matige kwalificatie naar de elfde plek in de openingsrace. De Nederlander finishte daarmee in de punten, maar zakte in het kampioenschap wel terug naar de derde plek.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van