Formule 1

Ferrari ligt dwars; Red Bull dreigt met Formule 1-exit

17 oktober 2020 17:19 Aangepast: 17 oktober 2020 17:26

Ferrari is geen voorstander van het voorstel van Red Bull om het motorreglement in de Formule 1 vanaf 2022 te bevriezen. De Italiaanse fabrikant steekt daarmee een stokje voor de plannen van het energiedrankjesconcern, dat dreigt met een vertrek uit de Formule 1.

Door het aangekondigde vertrek van Honda zitten de teams van Red Bull en Alpha Tauri vanaf 2022 zonder motorleverancier. Mercedes heeft al aangegeven dat het het team van Max Verstappen niet van motoren wil voorzien, maar Renault en Ferrari hebben zich vooralsnog een stuk gastvrijer opgesteld omtrent een eventuele samenwerking.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Wolff: Mercedes gaat geen motoren leveren aan Red Bull

Red Bull wil Honda-motor blijven gebruiken

Red Bull ziet een nieuw tijdperk als klantenteam echter niet zitten en wil het liefst onafhankelijk blijven. Het Oostenrijkse team wil de motoren van Honda dan ook het liefst overnemen om in eigen beheer zelf zorg te kunnen dragen voor haar eigen motoren. Deze oplossing is echter bijzonder kostbaar, terwijl Red Bull ook niet over de middelen beschikt om de krachtbron verder te ontwikkelen.

Als gevolg heeft Red Bull volgens het Duitse Auto, Motor und Sport voorgesteld om vanaf 2022 het motorreglement in de Formule 1 te bevriezen. Gebeurt dat niet, dan vertrekken de teams van Red Bull en Alpha Tauri uit de Formule 1.

Ferrari ligt dwars

Volgens het Duitse medium ziet Mercedes een bevriezing van het reglement wel zitten, terwijl ook Renault voorstander is mits de onderlinge verschillen tussen de motoren niet te groot zijn. Ferrari is niet geheel verrassend echter tegen een ontwikkelingsstop van de motoren: de Italiaanse renstal beschikt momenteel over de minst competitieve krachtbron en zou er bij een bevriezing van de reglementen dus het slechtst voor staan.

Als argument geeft Ferrari dat Red Bull en Alpha Tauri zich niet in een noodsituatie bevinden en niet genoodzaakt zijn om in eigen beheer te blijven rijden met de Honda-krachtbron. De Italianen zijn zelfs bereid om Red Bull en Alpha Tauri van motoren te voorzien. Mocht dit niet het geval zijn kan Red Bull zelfs nog altijd aankloppen bij Renault, dat als fabrikant met de minste klantenteams zelfs verplicht is om Red Bull en Alpha Tauri van motoren te voorzien, mochten beide teams daarvoor een verzoek indienen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Renault bereid om Red Bull na 2021 van motoren te voorzien

Volgende week wordt er in Portimao opnieuw vergaderd over de toekomst van het motorreglement in de Formule 1. Red Bull hoopt voor het einde van het jaar antwoord te hebben op de vraag met welke motoren het vanaf 2022 zal rijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van