DTM

Rast slaat dubbelslag met derde zege op rij, Frijns tweede

17 oktober 2020 15:00 Aangepast: 17 oktober 2020 15:06

René Rast is de nieuwe leider in het Duits toerwagenkampioenschap. De Duitse Audi-coureur pakte vanmiddag de zege op het circuit van Zolder, waarmee hij de koppositie in de strijd om de DTM-titel overnam van stalgenoot Nico Müller.

In het tweede opeenvolgende DTM-weekend op het Belgische circuit van Zolder mocht Rast zaterdag de eerste race van het weekend van pole-position aanvangen. De Duitser deelde de eerste startrij met Ferdinand Habsburg, terwijl Robin Frijns – de nummer drie in het kampioenschap – als derde mocht vertrekken. De top drie kwam goed van hun plek, waardoor de stand vooraan onder aanvoering van Rast ongewijzigd bleef.

Müller in de problemen

Klassementsleider Nico Müller moest na een matige kwalificatie als achtste starten en kwam in de eerste ronde meteen in aanraking met Harrison Newey. Müller zakte daardoor terug naar de veertiende plek, waardoor de Zwitser een aardige inhaalrace voor de boeg had.

In tegenstelling tot de problemen van Müller was er vooraan geen vuiltje aan de lucht voor Rast, die al snel een klein gaatje wist te slaan naar Habsburg. De Oostenrijker kwam al snel onder druk te staan van Frijns, die vlak voor zijn pitstop de tweede plek wist over te nemen van zijn Audi-stalgenoot.

Frijns komt net tekort

Nadat ook Rast zijn pitstop had gemaakt drong Frijns nog even aan bij de Duitser voor de strijd om de eerste plek, totdat Frijns in de tweede bocht een klein foutje maakte en iets te wijd ging. Het bleek net voldoende voor Rast om een cruciaal gat te slaan naar de Limburger, om vervolgens met minder dan een seconde voorsprong zijn derde zege op rij te pakken.

Rast neemt leiding over, Frijns blijft derde

Frijns moest vlak achter Rast genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Habsburg het volledige Audi-podium compleet maakte en daarmee zijn eerste DTM-podium scoorde. Müller kwam uiteindelijk als zesde aan de finish, waardoor hij terugzakte naar de tweede plek in het kampioenschap.

Met nog drie races te gaan dit seizoen heeft Rast een voorsprong van tien punten op Müller. Frijns staat derde in het klassement op vijftien punten achterstand van Rast.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van