IndyCar

Da Costa mag IndyCar testen voor RLL

14 oktober 2020 18:12 Aangepast: 14 oktober 2020 18:23

Kersvers Formule E-kampioen Antonio Felix da Costa mag volgende maand voor het eerst achter het stuur kruipen van een IndyCar-bolide. De Portugees is door Rahal Letterman Lanigan Racing uitgenodigd voor de collectieve IndyCar-test op het Barber Motorsports Park.

Da Costa is geen onbekende van teameigenaar Bobby Rahal vanwege de samenwerking met BMW. Zo had de Portugees een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van de BMW M8 GTE, waarmee het team van Rahal racet in het Amerikaans IMSA-kampioenschap.

Droom die uitkomt

Volgende maand begint Da Costa aan een nieuw avontuur, wanneer hij voor het eerst achter het stuur mag kruipen van een IndyCar-bolide: "Ik heb nooit verborgen dat het een grote droom van mij is om ooit eens met een IndyCar te rijden", aldus de Portugees, die eerder ook als Red Bull-junior al kilometers maakte met een Formule 1-auto. "Ik ben een groot liefhebber van hoe Amerika, en met name IndyCar, tegen de sport aankijkt en ben al jaren fan van de IndyCar."

"Bobby ken ik al een aantal jaren. We zagen elkaar tijdens de kerstdiners van BMW en elk jaar zeurde ik weer om me eens een kans te geven. Nu heb ik eindelijk de uitnodiging gekregen om kennis te maken met het team en te testen. Dit is echt iets waar ik enorm naar uitkijk."

Da Costa racet sinds 2014 in de Formule E en kwam de afgelopen jaren dus ook voor BMW uit in het World Endurance Championship. De Portugees heeft ook races gewonnen in onder andere de DTM, Formule Renault 3.5 en de GP3.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van