IndyCar

Arrow McLaren SP kiest voor Rosenqvist en O'Ward in 2021

14 oktober 2020 17:07 Aangepast: 14 oktober 2020 17:15

Felix Rosenqvist maakt volgend jaar zo goed als zeker de overstap naar het IndyCar-team van Arrow McLaren SP. De Zweed wordt bij de renstal de nieuwe teamgenoot van Patricio O'Ward, die reeds is bevestigd voor volgend seizoen.

In het eerste jaar van de samenwerking tussen McLaren en het IndyCar-team van Sam Schmidt koos Arrow McLaren SP met Patricio O'Ward en IndyCar-debutant Oliver Askew voor een opvallend jonge rijdersline-up. O'Ward scoorde dit jaar al drie podiumfinishes en staat knap vijfde in het kampioenschap. Askew kende een moeizamer debuutseizoen, maar stond dit jaar ook al een keer op het podium.

Eerder deze week maakte de renstal bekend dat de samenwerking met Askew niet zal worden verlengd. O'Ward heeft inmiddels wel zijn handtekening onder een nieuw contract gezet, waarmee de 21-jarige Mexicaan wordt beloond voor een ijzersterk eerste volledige seizoen in de Amerikaanse raceklasse.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

IndyCar-debutant Askew keert na 2020 niet terug bij McLaren

"We zijn ontzettend blij dat Pato volgend jaar terugkeert in onze auto", aldus mede-eigenaar Sam Schmidt. "Hij heeft dit jaar een waanzinnige snelheid laten zien en heeft het hele seizoen bovenin het kampioenschap gestaan. Ik denk dat hij de potentie heeft om voor lange tijd op het hoogste niveau mee te strijden in de IndyCar."

Rosenqvist verlaat Ganassi

O'Ward krijgt volgend jaar zo goed als zeker gezelschap van Felix Rosenqvist, die daarmee het team van Chip Ganassi zal gaan verlaten. Volgens het doorgaans goed ingelichte RACER is de overstap van de Zweed al door meerdere bronnen bevestigd.

Rosenqvist won dit jaar zijn eerste IndyCar-race in dienst van Ganassi en zou naar verwachting een nieuwe aanbieding gaan krijgen van het team, om volgend jaar wederom een team te vormen met vijfvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon. Die aanbieding lijkt de 29-jarige Zweed echter niet af te wachten: hij zou inmiddels al zijn handtekening hebben gezet onder een nieuw contract bij Arrow McLaren SP.

Bij Ganassi zal naast titelfavoriet Dixon ook voormalig NASCAR-coureur Jimmie Johnson volgend jaar een aantal races gaan rijden. Als mogelijke vervanger van Rosenqvist zou het team onder andere Rinus van Kalmthout op het oog hebben, maar de Nederlander lijkt volgend jaar na een ijzersterk debuutseizoen in de IndyCar Series opnieuw uit te komen voor het team van Ed Carpenter Racing.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van