IMSA

Van Uitert debuteert met Starworks in Petit Le Mans

13 oktober 2020 16:49 Aangepast: 13 oktober 2020 16:52

Job van Uitert maakt dit weekend zijn debuut in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De Brabander zal met een LMP2-bolide gaan deelnemen aan Petit Le Mans, de 10-uursrace op het circuit van Road Atlanta.

Van Uitert werd afgelopen weekend nog tweede in de race van de European Le Mans Series op het circuit van Monza, maar zal dit weekend voor het eerst in het Amerikaanse endurance-kampioenschap gaan rijden. Samen met Mikkel Jensen en John Farano zal hij plaatsnemen in de Oreca 07-Gibson van Tower Motorsport by Starworks.

"Het is even snel omschakelen, maar dat is geen probleem", vertelt de 22-jarige Van Uitert na zijn podiumfinish op Monza. "Je mag niet klagen wanneer je gevraagd wordt om deel te nemen aan Petit Le Mans. Ik kan Starworks Motorsport en vooral John Farano niet genoeg bedanken voor deze kans."

Van Uitert wordt met zijn deelname aan de race op Road Atlanta herenigd met Farano, met wij in 2018 ook al de LMP3-titel wist te winnen in de ELMS.

De race op Road Atlanta – waar onder andere ook Renger van der Zande in actie komt – is dit weekend live te zien op de website van het IMSA-kampioenschap.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van