Formule 1

Red Bull ziet Hülkenberg als optie voor 2021

13 oktober 2020 16:28

Nio Hülkenberg zou volgend jaar zomaar eens de teamgenoot van Max Verstappen kunnen worden bij het team van Red Bull. De Duitser had afgelopen weekend op de Nürburgring zelfs al bijna in de RB16 gezeten, zo onthult adviseur Helmut Marko.

Hülkenberg maakte in de Grand Prix van de Eifel een sterke invalbeurt bij het team van Racing Point, maar de Duitser had ook in kunnen vallen bij het team van Red Bull. De renstal had contact opgenomen met de coureur uit Emmerich nadat een eerste coronatest van Alexander Albon geen duidelijke uitslag had opgeleverd.

"We waren op vrijdag al in gesprek met Hülkenberg omdat Albon, net als vele anderen, een onduidelijke uitslag terug had gekregen", vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko aan Sport1. "De uitslag had ook positief kunnen zijn, dus ik heb meteen Hülkenberg opgebeld. Gelukkig bleek de uitslag van Albon zijn test alsnog negatief te zien."

Húlkenberg maakt indruk met invalbeurt

Hülkenberg mocht een dag later alsnog afreizen naar de Nürburgring nadat Racing Point-coureur Lance Stroll niet fit bleek te zijn. Uiteindelijk kwam de Duitser op zondag knap als achtste aan de finish, waardoor de naam van Hülkenberg bij een aantal teams opnieuw wordt genoemd als optie voor 2021.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hülkenberg eindigt invalbeurt 'totaal onverwacht' op achtste plek

Ook het team van Red Bull ziet Hülkenberg als een optie voor volgend seizoen als eventuele vervanger van Alexander Albon. De Thai kent bij Red Bull een moeizaam tweede seizoen in de Formule 1 en stelde zondag flink teleur op de Nürburgring, terwijl Hülkenberg juist veel indruk maakte met zijn invalbeurt.

"Voor het eerst in de auto springen en dan meteen moeten kwalificeren is het ergste wat een coureur kan overkomen. Hij kende de auto al van zijn eerste invalbeurt op Silverstone, maar het was zeker een lastige situatie voor hem," vertelt Marko over de invalbeurt van Hülkenberg. "Hij verbeterde zich gedurende de race, deed niks stoms en reed naar een sterke achtste plek. We hebben zijn tijden gevolgd, Gasly en Kvyat zaten dicht bij hem qua tijden, maar ik zag dat hij ook in de buurt kwam van de tijden van Perez. Petje af daarvoor, het was een geweldige prestatie."

Hülkenberg een optie voor 2021

Red Bull kiest doorgaans alleen coureurs uit haar eigen opleiding, maar vanwege een gebrek aan talent uit de eigen kweekvijver is Marko ook bereid om te kijken naar rijders die zich elders al hebben bewezen.

"Niemand komt binnen drie tienden van Verstappen"

"We kunnen de namen die beschikbaar zijn op de markt wel noemen, dat zijn Hülkenberg en Perez," vervolgt Marko. "De vraag is alleen hoe ver ze verwijderd zouden zijn van Max. We hebben vergelijkingen met Ricciardo en kunnen conclusies trekken waar een rijder staat, maar ik denk niet dat iemand binnen drie tienden van Max gaat komen."

Albon heeft lot in eigen handen

"Op goede dagen is Albon in staat om zo dicht achter Max te zitten. Albon is jong, maar we zijn ons ervan bewust dat als hij niet om kan gaan met de druk, we het ons niet kunnen veroorloven om op een been te staan wat betreft de strijd in het kampioenschap. Dat is de situatie. Het is onmogelijk om met maar een auto te vechten om de titel, maar daar zijn we nu nog niet."

Marko hoopt volgende maand voor de Turkse Grand Prix een knoop door te kunnen hakken wat betreft de rijderskeuze voor 2021. Voorlopig heeft Albon zijn toekomst nog altijd in eigen handen: "Het hangt af van de prestaties van Albon. Zo lang hij in de groene zone blijft rijden is de cockpit van hem."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van