IndyCar

IndyCar-debutant Askew keert na 2020 niet terug bij McLaren

12 oktober 2020 23:49 Aangepast: 12 oktober 2020 23:52

Oliver Askew zal volgend jaar niet terugkeren bij het IndyCar-team van Arrow McLaren SP. De renstal heeft maandag bekendgemaakt dat de samenwerking met de Amerikaan volgend jaar geen vervolg kreeg.

Askew wist vorig jaar in de strijd om de Indy Lights-titel af te rekenen met Rinus van Kalmthout, waarna hij dit seizoen met Arrow McLaren SP de opstap maakte naar de hoogste klasse van de Amerikaanse formuleracerij.

Klap op Indianapolis

In zijn debuutseizoen scoorde Askew een podiumfinish op de Iowa Speedway en was hij aanvankelijk de best geklasseerde rookie in het kampioenschap, totdat hij in augustus op hoge snelheid in de muur vloog tijdens de Indianapolis 500.

Na de klap op Indy verscheen Askew nog aan de starttijdens de double-headers op Gateway en Mid-Ohio, maar de Amerikaan meldde zich daarna bij de artsen van de IndyCar Series met evenwichtsproblemen. Als gevolg moest Askew het dubbele race weekend op het Grand Prix-circuit van Indianapolis vorige week laten schieten.

McLaren en Askew beëindigen de samenwerking

Askew hoopt volgende week wel weer deel te kunnen nemen aan de seizoensfinale in St. Petersburg, maar dat zal dan ook meteen de laatste race van de 23-jarige Amerikaan worden voor Afrow McLaren SP. De renstal maakte vandaag bekend dat de coureur uit Florida voor 2021 op zoek moet naar een ander team.

“Oliver heeft geweldig veel talent en potentie voor de toekomst,” vertelt teameigenaar Sam Schmidt. “Hij heeft een ontzettend lastig debuutseizoen, met een gebrek aan tijd op de baan en de recente gezondheidsklachten. We willen Oliver de tijd geven om nieuwe kansen voor 2021 te zoeken en om in St. Pete nog te racen. Aan het einde van het jaar zullen we hem het beste voor de toekomst wensen. Hij zal voor altijd een vriend van het team blijven.”

Askew zelf vult aan: “Het was een steile leercurve dit jaar, maar ik waardeer de ervaring die ik bij Arrow McLaren SP op heb mogen doen. Ik heb me in rap tempo moeten ontwikkelen als coureur en ik weet dat ik mijn snelheid en vaardigheden als coureur heb kunnen tonen dit seizoen. Ik denk dat het echter een goede stap is om het volgende hoofdstuk in mijn carrière te beginnen buiten dit team.”

Rookie-titel

Askew staat momenteel negentiende in het IndyCar-kampioenschap en derde in de strijd om de rookie-titel, die zo goed als zeker naar Van Kalmthout zal gaan dit jaar.

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Van Kalmthout knokt zich naar allereerste IndyCar-podium, Newgarden wint

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van