Formule 1

Hülkenberg eindigt invalbeurt 'totaal onverwacht' op achtste plek

12 oktober 2020 00:39 Aangepast: 12 oktober 2020 00:52

Nico Hülkenberg blikt tevreden terug op zijn invalbeurt bij het team van Racing Point in de Grand Prix van de Eifel. De Duitser moest op de Nürburgring als laatste vertrekken, maar kwam er na een sterke race als achtste aan de finish.

Hülkenberg zat zaterdagochtend om 11:00 uur nog koffie te drinken in Keulen op het moment dat Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer hem belde met het verzoek om in te vallen voor een niet fitte Lance Stroll. Vier uur later reed Hülkenberg de pits uit voor de kwalificatie, die zonder enige vorm van voorbereiding niet heel erg onverwacht op de laatste plek eindigde.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hülkenberg: 'Dit was nog wilder en gekker dan de vorige keer'

Op zondag wist Hülkenberg zich vanaf de laatste startplek echter knap een weg naar voren te vechten. De Duitser won bij de start drie plaatsen, om uiteindelijk dankzij een lange eerste stint als achtste aan de finish te komen, twee seconden achter de als vierde vertrokken Ferrari van Charles Leclerc.

IJzersterke race

"Ik ben hier ontzettend blij mee natuurlijk", sprak Hülkenberg na de race. "De start was niet geweldig, zoals eigenlijk wel was te verwachten. Maar in de eerste ronde wist ik volgens mij toch twee plekken goed te maken."

"Daarna reed ik gewoon mijn eigen race en probeerde ik een goed ritme te vinden in de auto. Ik wist de banden te managen en die lange eerste stint voor de pitstop was cruciaal voor dit goede resultaat. Dit komt natuurlijk totaal onverwacht, maar ik ben er echt heel erg blij mee."

Racing Point klimt naar derde plek

Met zijn achtste plek scoorde Hülkenberg vier WK-punten, waardoor hij samen met zijn eerste invalbeurt voor Sergio Perez in Silverstone nu tien punten heeft gescoord voor het team van Racing Point dit seizoen. Dankzij de puntenfinish van Hülkenberg en de vierde plek van Sergio Perez in Duitsland heeft Racing Point daardoor nu de derde plek in handen in het constructeurskampioenschap.

"Ze vertelden me over de boordradio al dat Racing Point nu derde staat in het kampioenschap, wat natuurlijk geweldig is voor het team. Het seizoen is nog niet voorbij, maar voor ons is dit natuurlijk een geweldig resultaat. Ik ben blij dat ik daar een klein beetje aan heb kunnen bijdragen."

2021

De sterke invalbeurt van Hülkenberg heeft de Duitser ongetwijfeld weer op de radar gezet van een aantal teambazen, die voor 2021 nog op zoek zijn naar een coureur. Volgens de geruchten is de Duitser met meerdere teams in gesprek voor een stoeltje, al laat hij er zelf nog weinig over los: "Ik heb geen haast," lacht Hülkenberg als hij gevraagd wordt naar een mogelijke fulltime terugkeer in de Formule 1 in 2021. "Ik kijk een beetje rond, maar goede dingen kosten tijd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van