Formule 1

Verstappen blij met tweede plek: 'Daar hoorden we thuis vandaag'

11 oktober 2020 17:38 Aangepast: 11 oktober 2020 17:42

Max Verstappen heeft aan de Grand Prix van de Eifel zijn achtste podiumfinish van het seizoen overgehouden. De Nederlander kwam als tweede aan de finish op de Nürburgring, waar hij zijn meerdere moest erkennen in racewinnaar Lewis Hamilton.

Verstappen had de Mercedes van Hamilton de hele race in het vizier, maar op een aanval voor de eerste plek kwam het nooit van de Limburger. De Red Bull bleek in de Eifel net een maatje te klein voor de Mercedes, al kreeg Verstappen wel nog een plekje cadeau door het uitvallen van Valtteri Bottas. Een tweede plek op de Nürburgring was dan ook het eindresultaat.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton evenaart Schumacher met zege in de Eifel, Verstappen tweede

"Het was een goede race van onze kant", blikt Verstappen terug op de wedstrijd. "We probeerden Lewis zo goed mogelijk te volgen nadat Valtteri was uitgevallen. Ons tempo was eigenlijk best aardig. We hebben min of meer onze eigen race gereden, Mercedes was gewoon net iets te snel."

Ondanks de snelheid van Hamilton wist Verstappen in de allerlaatste ronde wel nog de snelste raceronde te rijden, wat de Nederlander een extra WK-puntje opleverde: "Ik dacht 'ik ga er gewoon voor en dan zie ik wel wat er gebeurt'. Het is dus wel fijn om in de laatste ronde nog dat extra punt te pakken. Daar ben ik blij mee."

Safety Car

Minder blij was Verstappen met de duur van de Safety Car-fase tegen het einde van de race, waardoor hij veel temperatuur in zijn banden verloor: "De baan was heel koud en de banden zijn ook niet op temperatuur wanneer je de pits uit rijdt. Ik begrijp dan ook niet waarom de Safety Car zo lang op de baan bleef, want de auto [de stilgevallen McLaren van Lando Norris] was al lang aan de kant. Ik begrijp wel dat ze het veld bij elkaar willen brengen, maar met deze auto's is het alleen best gevaarlijk als de banden zo koud zijn."

Uiteindelijk overheerste echter de tevredenheid bij Verstappen, die door het uitvallen van Bottas het gat naar de Fin in de strijd om de tweede plek heeft teruggebracht tot 14 punten: "Ik ben blij met de tweede plek. Daar hoorden we uiteindelijk ook thuis vandaag."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van