WTCR

Coronel knokt zich naar WTCR-zege in Slowakije

11 oktober 2020 13:58 Aangepast: 11 oktober 2020 14:00

Tom Coronel heeft zondag de tweede race van het WTCR-weekend op de Slovakiaring op zijn naam geschreven. In een spectaculaire race kwam de Nederlander na 11 rondjes als eerste over de eindstreep.

De tweede race van de dag kende een chaotische start, wat in de openingsronde al snel voor een aantal uitvallers zorgde. Nestor Girolami mocht de race van pole-position aanvangen, maar daarachter kwam het al snel tot een aanvaring tussen Jean-Karl Vernay en Santiago Urrutia, waardoor ook de Honda van Girolami werd aangetikt. Ook verder naar achteren ging het mis met Gabriele Tarquini als voornaamste slachtoffer. De Italiaan strandde met zijn Hyundai in de grindbak, wat meteen de Safety Car op de baan bracht.

Esteban Guerrieri had weten te profiteren van de chaotische start door de leiding over te nemen, maar met een tweede plek had ook Tom Coronel de nodige terreinwinst weten te boeken bij de start. De Nederlander nam echter geen genoegen met de tweede plek en besloot in de achtste ronde in de aanval te slaan bij Guerrieri. In de laatste bocht sloeg de Audi-rijder zijn slag en wist hij de leiding af te pakken van Guerrieri, die ook meteen de tweede plek moest afstaan aan Gilles Magnus.

Coronel wint, zware klap voor Girolami

De race kende uiteindelijk een spectaculaire finish na een aanvaring tussen Jean-Karl Vernay en Nestor Girolami. Laatstgenoemde elimineerde zichzelf en knalde op hoge snelheid in de vangrails, waarbij zijn Honda volledig werd afgeschreven. De Argentijn kon zelf gelukkig wel ongedeerd uitstappen.

Coronel trok zich vooraan weinig aan de van de chaos achter hem en kwam zo na elf rondjes als eerste over de eindstreep. De Nederlander pakte daarmee zijn eerste zege in vier jaar tijd op het hoogste niveau van de toerwagenracerij. Voor het team van Comtoyou Racing was het al het tweede succes van de dag, aangezien teamgenoot Nathanaël Berthon eerder op de dag al de eerste race op zijn naam had geschreven.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Berthon pakt eerste WTCR-zege, Coronel zesde

Coronel – die door de overwinning opschuift naar de tweede plek in het kampioenscha – deelde het podium met Gilles Magnus en Esteban Guerrieri. Nick Catsburg finishte dankzij een zwaarbevochten zesde plek eveneens in de punten.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van