Formule 1

Hülkenberg: 'Dit was nog wilder en gekker dan de vorige keer'

10 oktober 2020 18:51 Aangepast: 10 oktober 2020 19:16

Voor de tweede keer dit jaar is Nico Hülkenberg door het team van Racing Point opgeroepen als invaller tijdens een Grand Prix-weekend. De Duitser kreeg vanochtend op het allerlaatste moment een telefoontje met het verzoek om dit weekend in actie te komen op de Nürburgring.

Hülkenberg viel eerder dit seizoen op Silverstone al twee Grand Prix-weekenden in voor Sergio Perez, nadat de Mexicaan positief was getest op het coronavirus. Toen werd de Duitser op donderdag overgevlogen vanuit Duitsland en was al het papierwerk net op tijd afgerond zodat Hülkenberg op vrijdag kon deelnemen aan de vrije trainingen. Dit weekend kreeg de coureur echter niet eens de kans om kilometers te maken in een vrije training.

Koffie in Keulen

Hülkenberg had zaterdagochtend in Keulen afgesproken met een vriend op het moment dat hij een telefoontje kreeg van Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer. De Duitser kreeg de opdracht om zo snel mogelijk in zijn Porsche te springen en naar de Nürburgring te scheuren om in te vallen voor Lance Stroll, die zaterdagochtend niet fit bleek te zijn.

"Deze keer was het nog wilder en gekker", vertelt Hülkenberg zijn verhaal aan Sky. "Ik was in Keulen, een uurtje rijden hiervandaan. Ik zou hier vanmiddag toch al naartoe komen voor het nodige tv-werk voor RTL."

"Ik zat met een vriend koffie te drinken toen Otmar me om 11.00 uur belde en zei: 'Nico, haast je. We hebben je nodig!'. Ik stapte in de auto, kwam deze kant op en de rest is geschiedenis. Een terugkeer 2.0 in een handomdraai."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hülkenberg vervangt Stroll op de Nürburgring

Kwalificaitie

Vier uur na het telefoontje van Szafnauer reed Hülkenberg de pits uit voor de kwalificatie, zonder ook maar één rondje te hebben getraind. Niet geheel verrassend moest hij genoegen nemen met de laatste startplek, maar het verschil met de voorlaatste coureur (Kimi Raikkonen) bedroeg slechts twee tienden van een seconde.

"De auto voelde weer heel anders aan dan op Silverstone," aldus Hülkenberg, die de Nürburgring gelukkig wel al goed kent. "Natuurlijk is dit ook een heel ander circuit, maar de auto heeft flinke stappen gemaakt. Een paar technische snufjes die je als coureur een heel andere beleving geven. Daar moet ik dus weer een beetje aan wennen. In vier ronden is dat echter niet zo makkelijk, maar al met al zijn we best tevreden met de rondjes die ik heb gereden, ook al sta ik laatste."

'De race wordt een enorme uitdaging'

Morgen staat Hülkenberg weer een heel nieuwe uitdaging te wachten, wanneer hij voor het eerst met een volle tank op pad wordt gestuurd om met de RP20 te gaan racen op de Nürburgring: "Het gaat een enorme uitdaging worden, maar ik zal doen wat ik kan. Die vier rondjes vandaag moet ik even laten bezinken en dan zien we morgen wel waar het schip strandt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van