Formule 1

Verstappen: 'Had iets meer verwacht, maar we naderen Mercedes'

10 oktober 2020 17:07 Aangepast: 10 oktober 2020 17:13

Max Verstappen blikt met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van de Eifel. De Nederlander kwalificeerde zich als derde op de Nürburgring, maar had stiekem gehoopt op iets meer.

Na het wegvallen van de beide vrije trainingen op vrijdag begonnen de teams zaterdagmiddag na slechts één uurtje trainen eerder op de dag nog met de nodige vraagtekens aan de kwalificatie: "Dat maakte het wel interessant", blikt Verstappen terug. "Nadat we gisteren gemist hebben was het vandaag erg druk voor iedereen."

Strijd om pole

In de kwalificatie wist Verstappen lang vooraan mee te strijden en startte hij het beslissende derde kwalificatiedeel zelfs met de snelste tijd, maar uiteindelijk waren het toch weer de beide Mercedessen die de Limburger wisten af te troeven: "Al met al was het wel een degelijke kwalificatie. In Q3, waar het echt telt, kreeg ik wat teveel onderstuur. Als het dan zo koud is eet je eigenlijk je banden op. Dat heeft me wel tijd gekost."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Bottas pakt pole op de Nürburgring, Verstappen derde

Stiekem had Verstappen dan ook gehoopt op meer, maar met een achterstand van +0.293s op polesitter Bottas en minder dan een halve tiende op Hamilton kon Verstappen ook tevreden zijn: "We naderen Mercedes, dat is positief. Ik ben wel een beetje teleurgesteld want ik had iets meer verwacht, maar het is wat het is. Ik kan tevreden zijn."

Koele race

Vanaf de derde startplek kan Verstappen morgen gaan jagen op de overwinning in de Eifel. De Limburger kijkt in ieder geval uit naar de race: "Het wordt morgen nog kouder, dus het wordt interessant om te zien hoe de banden zich gedragen. Dit is een leuke baan om op te rijden, dus ik kijk uit naar morgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van