DTM

Rast wint in Zolder, Frijns tweede

10 oktober 2020 14:57 Aangepast: 10 oktober 2020 15:09

René Rast heeft op overtuigende wijze de eerste race van het DTM-weekend in Zolder op zijn naam geschreven. Op het Belgische circuit domineerde de Duitser de race van start tot finish, terwijl titelrivalen Robin Frijns en Nico Müller eveneens naar het podium mochten.

Rast startte de race van pole-position, al moest de Audi-rijder daarvoor wel plaatsnemen op de natte helft van de baan. Desondanks wist de Duitser zijn eerste startplek te verzilveren en dook hij als leider de eerste bocht in. Daarachter had Timi Glock de race als tweede aangevangen, maar de BMW-rijder had geen antwoord op de goede start van Robin Frijns, die zo vanaf P3 de tweede plek kon overnemen en aan kon sluiten achter Rast.

Müller op achterstand

Verder naar achteren verliep de race een stuk minder voorspoedig voor klassementsleider Nico Müller: de Zwitser had de race als zevende moeten aanvangen en kwam na de start klem te zitten achter Harrison Newey. De zoon van F1-ontwerper Adrian Newey wilde tot onvrede van Müller van geen wijken weten en bleef zo voor zijn Audi-stalgenoot in het gevecht om de vijfde plaats.

Müller wist dankzij een vroege pitstop uiteindelijk alsnog voor Newey te komen, terwijl hij door een slechte pitstop van Mike Rockenfeller ook de vierde plek cadeau kreeg en zo weer zicht had op het podium.

Strijd om de tweede plek

Rast en Frijns wachtten vooraan langer met hun pitstop, wat voor Frijns uiteindelijk niet de juiste keuze bleek. De Limburger kwam na zijn bandenwissel namelijk vlak voor Glock terug op de baan, waarna de Duitser nogal brutaal de tweede plek wist over te nemen. Frijns kreeg daardoor meteen Müller in zijn nek, maar de Maastrichtenaar hield het hoofd koel en knokte zich na twee pogingen alsnog weer langs Glock.

Het gevecht om de tweede plek was goed nieuws voor Rast, die zo vooraan een gaatje kon slaan en onbedreigd met zestien seconden voorsprong naar de zege kon rijden. Frijns kwam als tweede aan de finish, waarmee hij titelrivaal Müller een plekje voor wist te blijven. De Zwitser had zich in de slotfase namelijk ook nog langs Glock geknokt en maakte daarmee het volledige Audi-podium compleet.

Door zijn tweede plek heeft Frijns nu nog vijftien punten achterstand op Müller in de strijd om de DTM-titel. Morgen staat er nog een race op het programma in Zolder.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van