Formule 1

Hülkenberg vervangt Stroll op de Nürburgring

10 oktober 2020 14:09 Aangepast: 10 oktober 2020 14:15

Nico Hülkenberg mag dit weekend opnieuw invallen bij het Formule 1-team van Racing Point. De Duitser vervangt op de Nürburgring een niet fitte Lance Stroll.

Hülkenberg mocht eerder dit jaar in Silverstone al twee keer aantreden als vervanger voor Sergio Perez, nadat de Mexicaan positief was getest op het coronavirus. Dit weekend zal hij opnieuw in actie mogen komen voor het team van Racing Point, maar dan voor de andere coureur van de Britse renstal.

Stroll niet fit

Lance Stroll voelde zich zaterdagochtend niet fit en besloot niet deel te nemen aan de derde vrije training voor de Grand Prix van de Eifel. De renstal koos er daarom voor om opnieuw een beroep te doen op Hülkenberg, die zich vervolgens rond het middaguur meldde op de Nürburgring. Met een negatieve coronatest op zak kon de Duitser het circuit betreden en werd alles in gereedheid gebracht voor zijn invalbeurt.

"Lance voelde zich vanochtend niet 100%, waarna het team het besluit heeft genomen om hem de rest van het weekend aan de kant te houden", meldt Racing Point in een verklaring. "Nico, die eerder al inviel voor Sergio op Silverstone, is al bekend met de auto en het team en was gelukkig al vlakbij in Keulen."

 

Hülkenberg kan vanmiddag meteen aan de bak, aangezien hij zonder vrije training meteen moet instappen tijdens de kwalificatie. Het voordeel van de Duitser is dat hij eerder dit jaar al twee races heeft gereden met de Racing Point, terwijl ook de Nürburgring bekend terrein is voor de coureur uit Emmerich.

Thuisrace

De Nürburgring mag dit weekend als gevolg van de coronapandemie voor het eerst sinds 2013 weer een Formule 1-race organiseren. Naast Sebastian Vettel zal ook Nico Hülkenberg er morgen dus een thuisrace mogen rijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van