Formule 1

Mist ook in tweede vrije training spelbreker op de Nürburgring

09 oktober 2020 16:03 Aangepast: 09 oktober 2020 16:14

Net als de eerste vrije training is ook de tweede vrije training voor de Grand Prix van de Eifel volledig geschrapt. Vanwege de slechte weersomstandigheden rondom de Nürburgring kon er vrijdag niet gereden worden op het Duitse circuit.

Hoewel het met de regen wel meeviel op de Nürburgring, was de mist vrijdag de grote spelbreker op het Duitse circuit. Vanwege de laaghangende bewolking kon de traumahelikopter in geval van nood niet het ziekenhuis van Koblenz bereiken, waardoor de wedstrijdleiding eerder op de dag al de eerste vrije training moest schrappen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Eerste vrije training op de Nürburgring geschrapt

In de middag waren de weersomstandigheden nauwelijks verbeterd op de Nürburgring, waardoor de pitstraat ook voor de tweede oefensessie gesloten bleef. De vrijdag in de Eifel eindigt daarmee zonder dat er ook maar één meter is gereden door de Formule 1-coureurs, die zaterdag nog een uurtje trainingstijd op het programma hebben staan alvorens zaterdagmiddag de kwalificatie op het programma staat.

Zaterdag zijn de weergoden de Formule 1 iets beter gezind. Naar verwachting is het morgen een stuk droger rondom de Nürburgring.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van