Formule 1

Wolff: Mercedes gaat geen motoren leveren aan Red Bull

09 oktober 2020 15:41 Aangepast: 09 oktober 2020 15:51

Het Formule 1-team van Red Bull hoeft niet bij Mercedes aan te kloppen voor een eventuele motordeal vanaf 2022. Toto Wolff heeft een samenwerking met de Oostenrijkse renstal uitgesloten.

Red Bull moet op zoek naar een nieuwe motorleverancier nadat Honda vorige week bekendmaakte dat het zich aan het einde van 2021 terugtrekt uit de sport. Renault-teambaas Cyril Abiteboul liet eerder al weten dat de Franse fabrikant wel open staat voor een nieuwe samenwerking met de renstal, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff is een stuk minder gastvrij en gooit de deur nu alvast dicht.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Renault bereid om Red Bull na 2021 van motoren te voorzien

Geen capaciteit

Op de vraag of Mercedes bereid is om Red Bull van motoren te voorzien gaf Wolff een duidelijke 'nee' als antwoord: "Daar hebben we verschillende redenen voor, maar de voornaamste reden is het feit dat we al vier teams van motoren zullen voorzien dan, waaronder ons eigen fabrieksteam", sprak Wolff tijdens de persconferentie op de Nürburgring. "We zitten nu al bijna in de situatie dat we nauwelijks genoeg motoren kunnen maken. Er is simpelweg geen capaciteit."

Mercedes voorziet vanaf volgend jaar naast haar eigen team ook McLaren, Aston Martin en Williams van motoren. Ferrari heeft naast haar eigen team ook Haas en Alfa Romeo als klantenteams. Renault levert daarentegen vanaf 2021 alleen aan haar eigen fabrieksteam de motoren, waarmee de fabrikant volgens de reglementen van de FIA verplicht is om Red Bull en zusterteam AlphaTauri van motoren te voorzien, mochten beide teams daarvoor een verzoek indienen.

Plan B

Wolff denkt echter dat Red Bull mogelijk ook zichzelf van motoren kan voorzien door de Honda-motoren in eigen beheer verder door te ontwikkelen onder een nieuwe naam.

"Ik heb geen twijfels over het feit dat Helmut [Marko] over een Plan B zal beschikken en mogelijk niet eens afhankelijk is van de huidige motorleveranciers."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van