Formule 1

Mercedes neemt maatregelen na tweede positieve coronatest

09 oktober 2020 14:29 Aangepast: 09 oktober 2020 14:32

Het Formule 1-team van Mercedes heeft een tweede positieve coronatest binnen de eigen renstal gemeld. Als gevolg van de positieve tests heeft het team op de Nürburgring zes teamleden moeten vervangen.

Het team van Mercedes maakte donderdag bekend dat één van haar werknemers positief was getest op COVID-19, waarna het volledige team uit voorzorg nog een keer werd getest. Een tweede teamlid testte daarbij ook positief, terwijl een derde werknemer geen duidelijke uitslag terugkreeg en nog een keer moet worden getest.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Medewerker F1-team Mercedes positief getest op coronavirus

Naast de twee besmette teamleden zijn ook vier andere werknemers die in contact zijn geweest met hun besmette collega's in zelfisolatie moeten gaan. Als gevolg heeft Mercedes zes andere teamleden naar Duitsland laten vliegen als vervangers.

"Het is jammer om te horen, want iedereen in het team werkt zo hard", reageerde Lewis Hamilton donderdag nog op de positieve test binnen zijn team. "Het is zeker een zorg, maar we hebben een hoop geweldige mensen werken voor het team. Het hangt niet van een bepaalde persoon af. Er is veel werk aan de winkel, dus we moeten ervoor zorgen dat we zonder al te veel hinder verder kunnen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van