Formule 1

Vettel brengt subtiel eerbetoon aan Schumacher: 'We missen hem allemaal'

09 oktober 2020 13:14 Aangepast: 09 oktober 2020 13:57

Sebastian Vettel eert dit weekend op een subtiele maar bijzonder fraaie wijze zijn landgenoot Michael Schumacher. Op de Nürburgring draagt de Ferrari-coureur een speciaal helmontwerp.

Vettel pakt regelmatig uit met bijzondere helmontwerpen en ook dit weekend heeft hij samen met ontwerper Jens Munser weer iets fraais uit de hoge hoed getoverd. Op het eerste oog lijkt er dit weekend weinig te zijn veranderd aan de helm van Vettel, maar wie goed kijkt ziet een subtiel eerbetoon aan Michael Schumacher. Onder het vaste helmontwerp van de viervoudig wereldkampioen zit als reliëf namelijk het ontwerp verwerkt van de helm waarmee Schumacher in 2006 nog wist te winnen op de Nürburgring.

"Hij ziet er niet heel anders uit, maar dat is hij eigenlijk wel", licht Vettel zelf de speciale helm toe. "Onderhuids zit namelijk het originele design van Michael uit 2006 als een soort 3d-print of reliëf erin verwerkt. Van veraf is het moeilijk te zien, maar van dichtbij zie je de sterren, de Chinese draak, de tekenen aan de zijkant en natuurlijk Michaels logo een stuk beter."

'We missen hem allemaal'

"Het is een klein gebaar. We missen hem natuurlijk allemaal. Racen in Duitsland is altijd speciaal en ik denk aan hem dit weekend op de Nürburgring, waar hij in 2006 nog wist te winnen. Ik vind het een mooi gebaar, dus ik kijk er naar uit om deze helm te dragen dit weekend."

Schumachers zoon Mick zou vrijdagochtend eigenlijk in actie komen voor het team van Alfa Romeo, maar door het schrappen van de eerste vrije training viel het officiële debuut van de huidige leider in het Formule 2-kampioenschap tijdens een officiële Formule 1-sessie in het water.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Eerste vrije training op de Nürburgring geschrapt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van