Formule 1

Medewerker F1-team Mercedes positief getest op coronavirus

08 oktober 2020 17:17 Aangepast: 08 oktober 2020 17:20

Een medewerker van het Formule 1-team van Mercedes is voorafgaande aan het Grand Prix-weekend op de Nürburgring positief getest op het coronavirus. Zo heeft het team donderdag zelf bekendgemaakt.

"We kunnen bevestigen dat een van onze teamleden positief is getest", laat Mercedes donderdag weten. "We hebben meteen actie ondernomen en behandelen deze kwestie volgens de protocollen van de FIA, waarmee we nauw samenwerken."

Mercedes laat niet weten welke medewerker positief is getest, maar meldt wel dat de desbetreffende persoon in quarantaine is geplaatst om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook volgt er een contactonderzoek om uit te vinden of er mogelijk nog andere collega's besmet zijn geraakt.

Besmettingen binnen F1-paddock

Voor zover bekend is het Mercedes-teamlid de eerste medewerker van een Formule 1-team die positief is getest op COVID-19 sinds Sergio Perez in juli besmet raakte. De Mexicaanse coureur van Racing Point moest vervolgens beide races op het circuit van Silverstone overslaan.

In totaal zijn er sinds de start van het seizoen al 26 Formule 1-medewerkers positief getest op het virus. Veelal ging het daarbij echter om (lokaal) personeel dat niet bij een team of de organisatie zelf betrokken was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van