Formule 1

Mercedes blijft in Formule 1, prominentere rol voor AMG

07 oktober 2020 00:01 Aangepast: 07 oktober 2020 00:07
De Project One van AMG

In tegenstelling tot Honda is Mercedes voorlopig niet van plan om de Formule 1 de rug toe te keren. Het Duitse concern heeft aan haar investeerders de plannen voor de toekomst gepresenteerd, waarin diens eigen AMG-divisie in de Formule 1 meer naar voren zal worden geschoven.

Mercedes richt zich de komende jaren net als andere autofabrikanten meer en meer op nieuwe elektrische modellen, maar in tegenstelling tot Honda blijft het Duitse merk deze elektrificering wel combineren met de Formule 1.

Prominentere rol voor AMG

Voor haar activiteiten in de koningsklasse zal Mercedes de komende jaren wel dochtermerk AMG meer naar voren gaan schuiven. Het merk dat verantwoordelijk is voor de sportievere modellen van Mercedes zal nauwer gaan samenwerken met het Formule 1-team, terwijl ook de logo's van het merk uit Affalterbach een prominentere rol zullen krijgen in de branding van Mercedes' Formule 1-activiteiten.

De samenwerking tussen AMG en het Formule 1-team werd de afgelopen jaren al vormgegeven met de ontwikkeling van de Project One, een sportwagen van AMG die gebruikmaakt van de hybride-turbokrachtbron die ook in de F1-bolides van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hangt. De Project One komt volgend jaar op de markt, maar met de nieuwe plannen van Mercedes zal de samenwerking de komen jaren dus alleen maar verder worden geïntensiveerd.

Technische expertise

Met de nauwere samenwerking zal er ook meer technische kennis van het Formule 1-team worden overgeheveld naar de AMG-divisie. Verder zal er ook op marketinggebied meer worden samengewerkt, wat er onder meer toe zal leiden dat de logo's van AMG meer te zien zullen zijn op de F1-bolides van Mercedes.

"We zullen de technologische ontwikkelingen uit de Formule 1 ook gaan gebruiken voor onze AMG-auto's", licht Daimler CEO Ola Kallenius de nauwere samenwerking toe. "Met de Project One brengen we de Formule 1-motor al naar de openbare weg, dus het is alleen maar logisch om de banden tussen de Formule 1 en AMG nog verder aan te halen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van