Formule 1

Red Bull: 'Geen motorenclausule in contract Verstappen'

06 oktober 2020 16:59 Aangepast: 06 oktober 2020 17:05

Red Bull-teambaas Christian Horner ontkent dat het vertrek van Honda uit de Formule 1 ertoe kan leiden dat mogelijk ook Max Verstappen na volgend seizoen het team gaat verlaten. Volgens de teambaas heeft de Limburger geen dergelijke clausule in zijn contract opgenomen.

Honda maakte vorige week bekend dat het na volgend seizoen de stekker trekt uit haar Formule 1-project. Red Bull moet daardoor net als zusterteam AlphaTauri op zoek naar een nieuwe motorleverancier, maar het leidde ook tot speculaties dat het vertrek mogelijk ook kan leiden tot een vertrek van Max Verstappen. De Nederlander staat nog tot en met 2023 onder contract bij Red Bull, maar zou wel de nodige clausules in zijn contract hebben opgenomen waardoor hij mogelijk eerder al zou kunnen overstappen naar een ander team.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hoe nu verder voor Red Bull en Verstappen?

Red Bull-teambaas Christian Horner ontkent de speculaties omtrent een vroegtijdig vertrek van Verstappen: "Er is geen sprake van een dergelijke clausule in zijn contract", vertelt Horner tegen Red Bulls eigen ServusTV. "Wat er in het contract staat is uiteraard privé, maar er is absoluut geen motorgerelateerde clausule in de overeenkomst met Max."

Optimisme over 2021

Horner focust zich liever op 2021, wanneer Honda een verbeterde krachtbron introduceert voor haar laatste seizoen in de Formule 1: "Max voelt zich op zijn gemak binnen het team en is heilig overtuigd van het Honda-project. Daarnaast ziet hij ook dat Honda de introductie van de nieuwe motor die oorspronkelijk gepland stond voor 2022 een jaar naar voren heeft gehaald. Dat is uiteraard zeer bemoedigend."

"Volgend jaar zullen we dus opnieuw een stap maken, daar kijkt hij naar uit. Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat het 2022 is."

Voor het einde van het jaar duidelijkheid

Horner hoopt voor het einde van het jaar te weten welke krachtbron er vanaf 2022 achterin de Red Bull zal liggen: "Voor het einde van het jaar hebben we duidelijkheid nodig. We moeten uiteraard alle opties overwegen, maar uiteindelijk zal meneer Mateschitz [de CEO van Red Bull] moeten besluiten hoe we verder gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van