IndyCar

IndyCar onthult racekalender voor 2021

01 oktober 2020 16:55 Aangepast: 01 oktober 2020 17:04

De organisatie van de Amerikaanse IndyCar Series heeft vandaag de nieuwe racekalender voor 2021 onthuld. Het seizoen start volgend jaar op 7 maart in St. Petersburg en zal in totaal 17 races tellen.

Na het wegens het coronavirus aangepaste schema voor 2020, hoopt de IndyCar volgend jaar weer terug te kunnen keren naar een meer gebruikelijke kalender. Het seizoen moet volgend jaar dan ook weer traditioneel afgetrapt worden in de straten van St. Petersburg, dat vanwege de pandemie dit jaar als seizoensfinale zal fungeren. In april trekt de IndyCar Series vervolgens naar het Barber Motorsports Park, waarna de dit jaar afgelaste race in Long Beach ook weer terugkeert op de kalender.

Drie ovalraces in mei

De maand mei staat in het teken van maar liefst drie races op een oval. De maand begint met twee races op de Texas Motor Speedway, dat voor het eerst het decor zal zijn van een zogenaamde double-header. Daarna trekt de raceklasse naar de Indianapolis Motor Speedway, waar op 15 mei eerst nog zal worden gereden op het Grand Prix-circuit. Daarna starten de trainingen voor de 105e editie van de Indianapolis 500, die volgend jaar op 30 mei verreden zal worden.

Na de Indy 500 trekken de IndyCar-coureurs naar Detroit voor de tweede double-header van het seizoen op het stratencircuit van Belle Isle, gevolgd door een race op het iconische circuit van Road America. Op 4 juli wordt de Amerikaanse feestdag opgeluisterd met een race in Mid-Ohio, alvorens een week later de enige race buiten Amerika wordt verreden in de straten van Toronto.

Nashville enige nieuwkomer

Begin augustus is de al eerder aangekondigde race door de straten van Nashville de enige nieuwkomer op de kalender. Op 14 augustus keert het kampioenschap terug naar Indianapolis voor een tweede race op het GP-circuit van Indy, waar hetzelfde weekend ook de NASCAR in actie zal komen. Een week later staat op Gateway de vierde en tevens laatste ovalrace van het seizoen op het programma.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

IndyCar racet volgend jaar door straten van Nashville

Het seizoen wordt afgesloten in september. Eerst staat er nog een race in Portland op het programma, waarna het circuit van Laguna Seca op 19 september de seizoensfinale mag organiseren.

IndyCar-kalender 2021
Datum Race Soort circuit
7 maart St. Petersburg Stratencircuit
11 april Barber Motorsports Park Permanent circuit
18 april Long Beach Stratencircuit
1 mei Texas Motor Speedway Oval
2 mei Texas Motor Speedway Oval
15 mei GP Indianapolis Permanent circuit
30 mei 105e Indianapolis 500 Oval
12 juni Belle Isle Park Stratencircuit
13 juni Belle isle Park Stratencircuit
20 juni Road America Permanent circuit
4 juli Mid-Ohio Sports Car Course Permanent circuit
11 juli Toronto Stratencircuit
8 augustus Nashville Stratencircuit
14 augustus GP Indianapolis Permanent circuit
21 augustus Gateway Oval
12 september Portland Permanent circuit
19 september Laguna Seca Permanent circuit

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van