Dakar Rally

Loeb keert met Prodrive terug in Dakar Rally

01 oktober 2020 14:18 Aangepast: 01 oktober 2020 14:24

Negenvoudig wereldkampioen Rally Sebastien Loeb keert in januari terug in de Dakar Rally. De Fransman stapt in bij het nieuwe Bahrain Raid Xtreme, waar hij een team gaat vormen met Nani Roma.

Bahrain Raid Xtreme is het nieuwe Dakar-project van Prodrive, het bedrijf van David Richards dat eerder onder andere al actief was in het WK Rally en in de 24 uur van Le Mans.

In januari gaat Prodrive voor het eerst het avontuur aan in de Dakar Rally en is het momenteel volop bezig met de ontwikkeling van een gloednieuwe Dakar-bolide. Het team zal met twee auto's aan de start staan in Saudi-Arabië en kan in ieder geval rekenen op een ware sterrenline-up: nadat eerder al tweevoudig Dakar-winnaar Nani Roma werd vastgelegd, is vandaag namelijk Sebastien Loeb bevestigd als tweede rijder.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Prodrive onthult meer details over Dakar 2021-project

Vierde Dakar voor Loeb

Loeb stond met een Peugeot al drie keer eerder aan de start van de Dakar Rally. De Fransman pakte tien etappezeges en eindigde bij zijn debuut in 2017 meteen op een tweede plek in het eindklassement. Afgelopen jaar sloeg hij de rally een jaartje over.

"Ik ben ontzettend blij dat ik ga rijden voor Bahrain Raid Xtreme, een opwindend nieuw Dakar-team dat debuteert in Dakar 2021", vertelt Loeb. De 46-jarige coureur zal in Saudi-Arabië opnieuw gezelschap krijgen van Daniel Elena, de vaste navigator van Loeb.

De Dakar Rally gaat op 3 januari van start in Djedda en zal voor de tweede keer verreden worden in Saudi-Arabië.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Nieuwe route en extra veiligheidsmaatregelen voor Dakar 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van