TCR

Hyundai onthult nieuwe Elantra N TCR

30 september 2020 19:10 Aangepast: 30 september 2020 19:15

Hyundai heeft officieel haar nieuwste TCR-wapen gepresenteerd: op de Beijing Motor Show trok het Koreaanse merk het doek van de Elantra N TCR.

Na de i30 en de Veloster heeft Hyundai nu ook een TCR-bolide op basis van de Elantra onthuld. Hoewel het merk wel de kennis en ervaring van haar eerdere twee TCR-bolides heeft gebruikt, is de raceversie van de Elantra vanaf een leeg vel papier volledig nieuw ontwikkeld.

Sinds juni heeft Hyundai al ruim 5.000 testkilometers afgelegd met de nieuwe Elantra TCR, die gebruikmaakt van een nieuwe 2.0 viercilinder turbomotor. De beide voorwielen zullen daardoor zo'n 355pk aan vermogen te verwerken krijgen.

De eerste exemplaren van de auto zullen eind dit jaar overhandigd worden aan geïnteresseerde klantenteams, om er vanaf 2021 mee te gaan racen. Op Europese circuits zal de Elantra TCR helaas niet veel te zien gaan zijn: de auto is namelijk vooral bedoeld voor markten waar ook de straatversie van de Elantra wordt verkocht, te weten in Amerika, Azië en Australië.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van