Extreme E

Hansen en Munnings met Andretti in Extreme E

29 september 2020 16:32 Aangepast: 29 september 2020 16:38

Regerend wereldkampioen Rallycross Timmy Hansen gaat volgend jaar deelnemen aan de Extreme E. In het allereerste seizoen van de elektrische offroad-klasse zal de Zweed bij Andretti United een team gaan vormen met de Britse Catie Munnings.

Hansen is sinds 2012 actief in de rallycross, waar hij vorig jaar met vier overwinningen de wereldtitel wist te veroveren. Ook Munnings is actief in de rallysport. Nadat zij in 2016 op 18-jarige leeftijd de Ladies Trophy pakte in het Europees rallykampioenschap, maakte zij dit jaar voor het eerst haar opwachting in het WK.

Hansen en Munnings gaan volgend jaar een team vormen tijdens de vijf rondes van het nieuwe Extreme E-kampioenschap. Het tweetal zal een elektrische SUV gaan delen tijdens de vijf races die onder andere in de woestijn en de Amazone verreden zullen worden, waarmee het kampioenschap aandacht vraagt voor klimaatverandering.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Nieuw Extreme E-kampioenschap vanaf 2021 te zien bij RTL 7

Vijf rijders bevestigd

Andretti-United – een samenwerking tussen de teams van Andretti Autosport en United Autosports – is het tweede team dat haar volledige rijdersline-up voor de Extreme E heeft bevestigd. Eerder maakte Chip Ganassi Racing al bekend dat het volgend jaar met Kyle Leduc en Sara Price gaat deelnemen aan het kampioenschap, waar elk team uit zowel een mannelijke als een vrouwelijke coureur moet bestaan.

Mattias Ekström is de vijfde rijder die al zeker is van een stoeltje voor het eerste Extreme E-seizoen, dat volgend jaar maart van start gaat in Senegal. De Zweed, die net als Hansen ook al eens kampioen werd het WK Rallycross, zal uitkomen voor het team van ABT.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ekström en CUPRA stappen met Abt in Extreme E

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van