Formule 1

Mick Schumacher rijdt eerste Formule 1-training op de Nürburgring

29 september 2020 15:13 Aangepast: 29 september 2020 15:35

Mick Schumacher zal volgende week voor het eerst officieel in actie gaan komen tijdens een Grand Prix-weekend in de Formule 1. Net als Callum Ilott zal de Duitser op de Nürburgring de eerste vrije training voor zijn rekening gaan nemen.

Schumacher en Ilott zijn beiden verbonden aan het opleidingsprogramma van Ferrari. Allebei komen ze dit jaar in het voorprogramma van de Formule 1 uit in de Formule 2, waar Schumacher momenteel aan kop gaat in de strijd om het kampioenschap. Volgende week zullen ze tijdens het Grand Prix-weekend op de Nürburgring echter voor het eerst kennis mogen maken met een huidige Formule 1-auto.

In de eerste vrije training voor de Eifel Grand Prix zal Schumacher bij Alfa Romeo het stuur overnemen van Antonio Giovinazzi. Ilott zal tegelijkertijd bij het team van Haas een van de twee rijders vervangen voor de eerste trainingssessie.

Ook Shwartzman krijgt F1-kans

Ook Robert Shwartzman krijgt dit jaar van Ferrari nog de kans om indruk te maken in een Formule 1-auto. De Russische Formule 2-coureur zal tijdens de seizoenfinale in Abu Dhabi in actie gaan komen tijdens de eerste vrije training, al is het nog niet bekendgemaakt bij welk team dit gaat zijn.

Voorafgaande aan hun F1-debuut zal het drietal coureurs eerst met de 2018-auto van Ferrari alvast meters gaan maken op het circuit van Fiorano.

Schumacher in beeld bij Alfa Romeo

Van de drie Ferrari-junioren lijkt vooral Mick Schumacher hard op weg naar een debuutseizoen in de Formule 1 volgend jaar. De zoon van zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher zal volgend jaar zo goed als zeker in gaan stappen bij het team van Alfa Romeo, de renstal waar hij volgende week dus al in actie zal komen. De 21-jarige Duitser heeft momenteel een voorsprong van 22 punten op Ilott in de strijd om de Formule 2-titel, nadat hij afgelopen weekend in Sotsji zijn tweede zege van het seizoen pakte. Twee jaar geleden werd hij ook al kampioen in de Formule 3.

Eerder dit jaar verzorgde hij voorafgaande aan de Grand Prix van Toscane al een demonstratie met de Formule 1-bolide van Ferrari waarmee zijn vader in 2004 zijn zevende wereldtitel pakte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van