24 uur Nürburgring

Catsburg wint met BMW de 24 uur van de Nürburgring

27 september 2020 16:00 Aangepast: 27 september 2020 16:13

Nick Catsburg heeft zondag samen met Alexander Sims en Nick Yelloly de 24 uur van de Nürburgring op zijn naam geschreven. Het drietal bezorgde BMW voor het eerst in tien jaar tijd weer eens de zege op de befaamde Nordschleife.

De 24-uursrace in de Duitse Eifel werd gekenmerkt door talloze regenbuien, wat er aan het einde van de avond zelfs voor zorgde dat de race werd stilgelegd. Omdat de omstandigheden er in de nacht niet beter op werden werd de race urenlang stilgelegd, waarna hij zondagochtend met nog zeven uur op de klok weer werd hervat.

Beslissende pitstop

De leiding was zondagochtend in handen van Audi , nadat Mercedes zaterdagavond twee auto’s in leidende positie had zien crashen. Het was uiteindelijk echter BMW dat aan het langste eind wist te trekken: twee uur voor het einde pakte Nick Catsburg de leiding namens het team van ROWE, nadat hij voor het slot van de race net op tijd de slicks had ingewisseld voor een nieuwe set regenbanden. Christopher Haase besloot in de leidende Audi een ronde langer door te rijden op slicks, wat uiteindelijk de beslissing bracht in de strijd om de zege.

Het extra rondje op de slicks kostte Haase dermate veel tijd dat hij na zijn pitsotp in de achtervolging moest op Catsburg. De Nederlander hield het hoofd echter koel en reed gecontroleerd naar de finish, om uiteindelijk met een voorsprong van 15 seconden zijn M6 GT3 als eerste over de eindstreep te sturen en BMW daarmee de 20e zege bezorgde in 'De Groene hel'.

Catsburg wint na Spa ook op Nürburgring

Catsburg is na Duncan Huisman in 2005 en Jeroen Bleekemolen in 2013 pas de derde Nederlander die de 24 uur van de Nürburgring op zijn naam heeft weten te schrijven. In 2015 pakte hij met BMW ook al eens de zege in de 24 uur van Spa-Francorchamps.

Achter het winnende drietal ging de tweede plek naar de #3 Audi R8 LMS GT3 Evo van Team Car Colelction, die naast Haase ook werd bestuurd door Mirko Bortolotti en Markus Winkelhock. Augusto Farfus, Sheldon van der Linde, Jens Klingmann en Martin Tomczyk maakten er een dubbel podium van voor BMW dankzij een derde plek voor Team Schnitzer.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van