Formule 1

Assen toonde interesse in Formule 1-race zonder publiek

25 september 2020 19:04 Aangepast: 25 september 2020 19:15

Het TT Circuit in Assen had dit jaar graag een Formule 1-race willen organiseren. Het circuit heeft contact gezocht met het Formula One Management (FOM) voor een Grand Prix achter gesloten deuren, maar de Formule 1 ging niet in op het aanbod uit Drenthe.

De Formule 1 zou dit jaar voor het eerst in 35 jaar terugkeren naar Nederland voor een Grand Prix in Zandvoort, maar vanwege de coronacrisis ging het feest op het duinencircuit niet door dit jaar. Zandvoort wilde geen Grand Prix organiseren zonder publiek, waardoor de terugkeer van de Grand Prix van Nederland is uitgesteld naar 2021.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Zandvoort nu echt helemaal klaar voor Dutch GP

In tegenstelling tot Zandvoort had het TT Circuit in Assen wel oren naar een Formule 1-race zonder publiek. Het circuit heeft zich zelfs gemeld bij de FOM, onthulde promotor Lee van Dam vandaag tegenover BNR.

Contact

"Er is wel contact geweest met FOM daarover", vertelt Van Dam. "Maar goed, zij hebben verplichtingen naar Zandvoort en dat respecteren we. We zijn allang blij dat de Formule 1 naar Nederland komt, maar jammer dat het niet in Assen is."

Hoewel Assen dus ook voor lege tribunes de Formule 1 naar Nederland had willen halen, begrijpt Van Dam dat Zandvoort de race alleen met fans wil organiseren: 'Ik denk dat het een heel verstandige keuze is om niet zonder publiek te rijden."

Alternatieve kalender

Om de F1-kalender van 2020 alsnog gevuld te krijgen ging de Formule 1 dit jaar op zoek naar alternatieve locaties. In tegenstelling tot Assen wisten onder de Nürburgring, Mugello, Imola en Portimao zo wel een plekje te bemachtigen op de racekalender, die dit jaar alsnog zeventien races telt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van