IndyCar

Castroneves vervangt niet fitte Askew op Indianapolis

24 september 2020 23:25 Aangepast: 24 september 2020 23:34

IndyCar-debutant Oliver Askew zal volgende week niet deelnemen aan het IndyCar-weekend op de Indianapolis Motor Speedway. De Amerikaan is niet fit en zal vervangen worden door de ervaren Helio Castroneves.

Askew kampte na het IndyCar-weekend in Mid-Ohio met coördinatie- en evenwichtsklachten. De rookie heeft vervolgens van het medisch personeel van de Amerikaanse raceklasse het advies gekregen om het eerstvolgende raceweekend op het Grand Prix-circuit van Indianapolis aan zich voorbij te laten gaan.

"Dit was een enorm moeilijk besluit, maar ik moet het advies van de artsen opvolgen", vertelt Askew. "Ik focus me nu op mijn gezondheid. Ik zal niet in de auto stappen, maar zal wel het raceweekend op Indianapolis bijwonen om het team waar mogelijk van de nodige steun te voorzien."

Castroneves stapt in

Als vervanger van Askew heeft Arrow McLaren SP drievoudig Indianapolis 500-winnaar Helio Castroneves weten te strikken. De Braziliaan heeft in zijn hele IndyCar-loopbaan enkel en alleen gereden voor Team Penske, de renstal waarvoor hij ook actief is in het IMSA-kampioenschap.

De laatste jaren nam Castroneves ook namens Penske deel aan de Indy 500, maar de deal om alleen aan de grootste race van het seizoen deel te nemen lijkt dit jaar af te lopen, waarmee de invalbeurt een mooie kans is voor Castroneves om volgend jaar mogelijk met McLaren deel te nemen aan de Indy 500. Vorige maand reed Fernando Alonso voor het team nog de befaamde race op Indianapolis in de derde auto van Arrow McLaren SP, maar de Spanjaard richt zich volgend jaar volledig op zijn Formule 1-rentree met Renault.

"Allereerst wil ik Oliver natuurlijk een spoedig herstel wensen," vertelt de 45-jarige Castoneves. "Ik kijk er naar uit om weer de baan op te gaan en bij te dragen aan de geweldige progressie die het team dit jaar heeft geboekt."

Askew kan rookie-titel vergeten

Askew is de voornaamste concurrent van Rinus van Kalmthout in de strijd om de titel 'Rookie of the Year'. Vorig jaar wist Askew de Nederlander nog te kloppen in de strijd om de Indy Lights-titel, maar met het ontbreken van Askew tijdens het dubbele raceweekend in Indianapolis beschikt Van Kalmthout over een goede uitgangspositie met het oog op de rookie-titel.

De invalbeurt van Castroneves is overigens niet de enige rijderswissel volgende week op Indianapolis. Eerder deze week werd de samenwerking tussen Andretti Autosport en Zach Veach namelijk al met onmiddellijke ingang ontbonden, terwijl Sebastien Bourdais (AJ Foyt) en Sage Karam (Dreyer & Reinbold) hun rentree maken volgende week.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van