24u van Le Mans

Porsche trekt rijders terug voor 24u Nürburgring na positieve coronatests

22 september 2020 10:06 Aangepast: 22 september 2020 17:10

Porsche heeft negen fabrieksrijders teruggetrokken voor de 24 uursrace op de Nürburgring komend weekend. Na drie positieve coronatests bij de 24 uur van Le Mans neemt het Duitse merk rigoureuze maatregelen.

Porsche nam afgelopen weekend met twee fabrieksbolides en een aantal klantenauto's deel aan de 24 uur van Le Mans, terwijl het merk komend weekend ook sterk vertegenwoordigd is in de 24 uur van de Nürburgring. Het Duitse merk maakte maandagavond echter bekend dat het haar fabrieksrijders terugtrekt voor de race op het Duitse circuit, nadat er drie werknemers van Porsche zondag in Le Mans positief zijn getest op het coronavirus.

Aderlating

Porsche heeft niet bekendgemaakt wie positief is getest op het virus, maar uit voorzorg zullen de negen fabrieksrijders die afgelopen weekend in actie kwamen op Le Mans komend weekend niet gaan racen op de Nürburgring. Julien Andlauer, Matteo Cairoli, Matt Campbell, Michael Christensen, Romain Dumas, Kevin Estre, Richard Lietz, Patrick Pilet ten Thomas Preining zullen daardoor niet in actie komen op de Nordschleife komend weekend.

De maatregelen van Porsche hebben vanzelfsprekend verregaande gevolgen voor de 24 uur van de Nürburgring. Zes teams zien nu één of meerdere rijders wegvallen voor de race komend weekend. Zo raakt KCMG vier van haar acht rijders kwijt en verliest de #31 Frikadelli Racing Porsche zelfs drie van haar vier rijders.

Manthey trekt zich terug

De positieve coronatests hebben ook als gevolg dat Manthey Racing de #911 Porsche 911 GTR R helemaal terug heeft moeten trekken voor de race. Het team - doorgaans een vaste waarde in de top van het klassement - is door de maatregelen niet alleen drie van haar vier rijders kwijtgeraakt, maar kan ook geen beroep doen op een groot deel van haar monteurs.

"De gezondheid van onze mensen staat voorop", laat Porsche Motorsport-baas Fritz Enzinger weten. "Gezien de huidige situatie is het heel duidelijk dat dit voor onze sportieve ambities komt. We zullen er alles aan doen om onze klantenteams dit weekend alsnog de best mogelijke steun en coureurs te kunnen bieden."

Porsche ook niet in actie in IMSA

Porsche heeft inmiddels laten weten dat het zich ook terugtrekt voor het raceweekend in Mid-Ohio van het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Nick Tandy, Laurens Vanthoor en Fred Makowiecki waren afgelopen weekend namelijk ook aanwezig op Le Mans, waardoor alleen Earl Bamber inzetbaar was voor het IMSA-weekend. Het heeft ertoe geleid dat allebei de GTLM-Porsches dit weekend niet in actie zullen komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van