24u van Le Mans

Tung eerste Nederlandse uitvaller op Le Mans na diskwalificatie

20 september 2020 04:15 Aangepast: 20 september 2020 04:18

Ho-Pin Tung is de eerste Nederlandse uitvaller in de 24 uur van Le Mans dit jaar. Het team van de Nederlandse-Chinees liep in de avond in leidende positie tegen problemen aan, waarna deze uiteindelijk zelfs werd gediskwalificeerd.

De #37 Jackie Chan DC Racing-Oreca reed aan de leiding in de LMP2-klasse totdat deze in de avonduren stilviel op het rechte stuk. Gabriel Aubry wist de auto uiteindelijk wel weer aan de praat te krijgen en na flink wat oponthoud de pits te bereiken, waarna de auto na een lange reparatie met flink wat ronden achterstand weer terug de baan op kon worden gestuurd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Problemen voor Toyota en Ho-Pin Tung op Le Mans

Ondanks de succesvolle reparatie leidden de problemen uiteindelijk toch een vroegtijdig einde van de race voor de #37-auto. Aubry had onderweg terug naar de pits namelijk hulp gekregen van een monteur, die naar de gestrande auto was toegesneld en Aubry een vervangend onderdeel had overhandigd om de pits te kunnen bereiken. De hulp van buitenaf is echter tegen de reglementen op Le Mans, waarna de wedstrijdleiding onverbiddelijk bleek: het team van Jackie Chan DC Racing werd gediskwalificeerd, wat voor Tung en zijn teamgenoten Aubry en Will Stevens een vroegtijdig einde van de race betekende.

Tung wist in 2017 nog de 24 uur van Le Mans te winnen in de LMP2-klasse. Destijds kwam hij na  een sensationele race als tweede overall aan de finish.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van