24u van Le Mans

Turboproblemen kosten #7 Toyota de leiding op Le Mans

20 september 2020 03:14 Aangepast: 20 september 2020 03:26

Toyota is halverwege de 24 uur van Le Mans opnieuw tegen problemen aangelopen. Nadat eerder in de race al de auto met startnummer 8 in de problemen kwam, was het midden in de nacht de beurt aan de zusterbolide met startnummer 7.

Toyota reed halverwege de 88e 24 uur van Le Mans met beide auto’s aan de leiding op het Circuit de La Sarthe, al had de auto met startnummer 8 eerder in de race al wat tijd verloren na een probleem met de koeling van de remmen. Daardoor had de zusterbolide met startnummer 7 een ronde voorsprong in de schoot geworpen gekregen, totdat ook die auto in de problemen kwam.

Kort nadat de helft van de race was verstreken moest Kamui Kobayashi in leidende positie de #7 Toyota TS050 Hybrid de pits in sturen. De auto kampte met problemen aan de turbo, waarna de monteurs van het Japanse merk aan de bak konden. De auto stond uiteindelijk een klein half uur in de pits, waardoor Brendon Hartley in de zusterbolide met startnummer 8 de leiding kon overnemen.

Naast de #8 Toyota gingen ook de beide Rebellions voorbij aan de #7 Toyota, waardoor deze terugzakte naar de vierde plaats. Met zes ronden achterstand werd de auto weer met een nieuwe turbo de baan opgestuurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van