WEC

ByKolles trekt het doek van PMC Hypercar-project

18 september 2020 18:27 Aangepast: 18 september 2020 19:07

ByKolles Racing is het derde bevestigde team dat volgend jaar met een Hypercar zal uitkomen in de nieuwe topklasse van het FIA World Endurance Championship. De Oostenrijkse fabrikant onthulde vandaag de PMC Project LMH, die in drie varianten zal verschijnen.

De LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship zal volgend jaar verder gaan als LMH-klasse. Vanaf 2021 zullen de LMP1-bolides vervangen worden door gloednieuwe zogenaamde Hypercars, waarna het jaar erop ook de LMDh-bolides uit het Amerikaanse IMSA-kampioenschap de strijd aan mogen gaan met de Hypercars.

ByKolles onthult Hypercar

Nadat Toyota en het Amerikaanse Glickenhaus eerder al bekendmaakten dat ze volop bezig zijn met de ontwikkeling van een Hypercar, heeft vandaag in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans ook ByKolles de plannen voor haar Hypercar gepresenteerd. Daarmee blijft het Oostenrijkse team – dat momenteel ook actief is in de LMP1-klasse – vertegenwoordigd op het allerhoogste niveau van de langeafstandsracerij.

Drie varianten

ByKolles gaat in totaal drie versies van de ‘PMC Project LMH’ bouwen. De 700 pk sterke V8-aangedreven auto op de foto’s gaat racen in het FIA World Endurance Championship en op Le Mans. Veel details zijn er verder nog niet bekend over de auto, die 1040 kilo gaat wegen en al 36 maanden in ontwikkeling is.

Naast de WEC-auto zal er ook een circuitversie van de PMC Project 1 voor particulieren op de markt verschijnen voor zogenaamde trackdays. Tenslotte zal er ook een variant voor op de openbare weg worden gebouwd, die zal worden uitgerust met een hybride aandrijflijn.

Naast Toyota, Glickenhaus en ByKolles zal vanaf 2022 ook Peugeot met een Hypercar deel gaan nemen aan het FIA World Endurance Championship. Het Franse merk maakte eerder op de dag al haar plannen bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Met deze Hypercar keert Peugeot terug naar Le Mans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van