WEC

WEC presenteert ingekorte racekalender voor 2021

18 september 2020 17:49 Aangepast: 18 september 2020 17:57

Het FIA World Endurance Championship heeft vrijdag de nieuwe racekalender voor 2021 gepresenteerd. Als onderdeel van de nodige kostenbesparende maatregelen wordt de kalender volgend jaar ingekort tot zes races.

De FIA en Le Mans-organisator ACO presenteerden de nieuwe kalender vrijdag tijdens de jaarlijkse persconferentie voorafgaande aan de 24 uur van Le Mans. Vanwege het coronavirus zijn er nog een hoop vraagtekens voor de nabije toekomst, waardoor de nieuwe kalender door de organisatie dan ook werd aangekondigd als het voorlopige schema met de nodige wijzigingen onder voorbehoud.

Start op Sebring

Het nieuwe seizoen gaat volgend jaar maart van start in Amerika met de 1000 Mijl van Sebring, de race die dit jaar vanwege de pandemie kwam te vervallen. Op 19 en 20 maart staat er echter wederom een ‘Super Sebring’-weekend gepland samen met het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, dat de dag na de WEC-race zelf een 12-uursrace op het circuit in Florida heeft gepland.

In de week voor de race heeft het WEC eerst nog een tweedaagse testsessie gepland op het cirucit.

24 uur Le Mans op 12 en 13 juni

Na de start in Amerika reist het WEC naar Europa voor de 6 uur van Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans, die volgend jaar voor 12 en 13 juni staat gepland. Op 18 juli racen de WEC-bolides in Italië voor de zes uur van Monza.

Na de zomer trekt het WEC naar Azië voor een 6-uursrace op de Fuji Speedway. De seizoensfinale wordt op 20 november verreden op het circuit van Bahrein.

Kortere kalender

Volgens WEC-baas Gerard Neveu is de ingekorte kalender vooral een wens van de teams, fabrikanten en partners om de financiële tegenslagen van de coronavirus beter op te kunnen vangen. Zodra de situatie weer verbeterd is zal ook het aantal races op de WEC-kalender toenemen.

WEC-kalender 2021
Datum Race
13 - 14 maart Pre-season test (Sebring)
19 maart 1000 mijl van Sebring
1 mei 6 uur van Spa
12 - 13 juni 24 uur van Le Mans
18 juli 6 uur van Monza
26 september 6 uur van Fuji
20 november 6 uur van Bahrein

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van