24u van Le Mans

Met deze Hypercar keert Peugeot terug naar Le Mans

18 september 2020 14:21 Aangepast: 18 september 2020 14:57
Teaser: de nieuwe Hypercar van Peugeot

Peugeot heeft vandaag meer details bekendgemaakt over haar terugkeer naar de 24 uur van Le Mans en geplande deelname aan het FIA World Endurance Championship. In de aanloop naar de 88e editie van de legendarische autorace lichtte het Franse merk alvast een tipje van de sluier op.

Peugeot maakte eerder al bekend dat het van plan is om in 2022 terug te keren op het hoogste niveau van de langeafstandsracerij. Het Franse merk had daarvoor twee keuzes: er kon gekozen worden voor het nieuwe LMDh-platform dat vooral voortkomt uit het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, of er kon gekozen worden voor het meer ingenieuze Hypercar-concept van het FIA World Endurance Championship. Vrijdag gaf Peugeot op het Circuit de La Sarthe het officiële startschot voor het project en maakte het bekend dat het kiest voor een Hypercar, waarmee het dezelfde richting inslaat als Toyota.

Design

Toyota zal net als het Amerikaanse Glickenhaus volgend jaar al met haar eigen Hypercar gaan racen op Le Mans. Ook de gloednieuwe en goedkopere LMDh's zijn welkom in de 24 uursrace, maar uiteindelijk besloot Peugeot dus toch te kiezen voor de Hypercar vanwege de grotere aerodynamische vrijheden en het feit dat Peugeot voor de Hypercar meer haar eigen unieke designstempel kon drukken wat betreft het uiterlijk van de bolide.

In samenwerking met Total is Peugeot reeds begonnen met de ontwikkeling van de vierwiel-aangedreven Hypercar, die naast een conventionele krachtbron ook een elektrische motor met een vermogen van maximaal 200 kW aan boord krijgt. Door middel van een aantal foto's heeft Peugeot alvast een voorproefje gegeven van wat de autosportfans in 2022 kunnen verwachten van de nieuwe Hypercar van het Franse merk.

Peugeot heeft de 24 uur van Le Mans drie keer weten te winnen. In 2011 nam het Franse merk voor het laatst deel aan de race.

Teaser: de nieuwe Hypercar van Peugeot Teaser: de nieuwe Hypercar van Peugeot
Teaser: de nieuwe Hypercar van Peugeot Teaser: de nieuwe Hypercar van Peugeot
Teaser: de nieuwe Hypercar van Peugeot Teaser: de nieuwe Hypercar van Peugeot

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van