IndyCar

IndyCar racet volgend jaar door straten van Nashville

16 september 2020 19:50 Aangepast: 16 september 2020 20:00

Nashville keert volgend jaar terug op de racekalender van de Amerikaanse IndyCar Series. De raceklasse heeft vandaag bevestigd dat er volgend jaar in augustus gereden zal worden op een nieuw stratencircuit in de stad in Tennessee.

Het circuit voor de ‘Music City Grand Prix’ is 3,5 kilometer lang, telt 11 bochten en bevat als eyecatcher de Korean Veterans Memorial Bridge, die de coureurs heen en terug over de Cumberland rivier brengt. De eindstreep is getrokken naast het Nissan Stadium van de Tennessee Titans, dat tevens dienst zal doen als paddock.

De layout van het nieuwe stratencircuit De layout van het nieuwe stratencircuit

Het circuit in Nashville – de thuisstad van IndyCar-kampioen Josef Newgarden – is het eerste nieuwe stratencircuit op de IndyCar-kalender sinds 2013. Met de Music City Grand Prix wil de stad zich zowel nationaal als internationaal op de kaart zetten als een stad waar sport en cultuur hoog in het vaandel staan.

Volledige kalender volgt binnenkort

Het raceweekend in Nashville zal plaatsvinden van 6 tot en met 8 augustus. De rest van de IndyCar-kalender van 2021 hoopt de organisatie van de Amerikaanse raceklasse binnen drie tot vier weken bekend te kunnen maken. Deze zal niet veel afwijken van de oorspronkelijke kalender voor 2020 en dus zo’n 18 races tellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van